Tien goals in één helft voor SJS 4

SJSHet SJS-publiek dat zaterdagmiddag teleurgesteld huiswaarts keerde na de 1-2 nederlaag van de hoofdmacht tegen De Fivel had beter nog even kunnen blijven staan langs de lijn van het kunstgrasveld aan de Julianastraat. Om half 5 trapte SJS 4 af voor een op voorhand niet heel aansprekende wedstrijd tegen Damacota 3. Het werd echter een historische middag, die bijgeschreven kan worden in de clubgeschiedenis.

Nadat SJS 5 (aftrap 12.30 uur) op kunstgras al een kansloze nederlaag had geleden tegen BSVV 4 (1-6) en ook SJS 1 (aftrap 14.30 uur) een thuisnederlaag had geleden, leek het er aanvankelijk sterk op dat ook de half 5 wedstrijd in een sof zou eindigen voor de thuisploeg. Halverwege het duel keek SJS 4 tegen een 2-0 achterstand aan. Niet helemaal conform het spelbeeld, maar het scorebord liegt nooit, dus al met al een terechte ruststand.

Reserveschoenen
De meest opvallende ‘wissel’ in de pauze kwam van scheidsrechter Ron van Langelaar. Hij stak de helpende hand (of beter gezegd ‘schoenen’) toe, richting Damacota 3. Eén van de spelers van de bezoekers had z’n zool bijna naast z’n schoen liggen. De arbiter stond daarop zijn reserveschoenen af aan de Damacota-speler. Gelukkig bleken het geen wondersloffen te zijn en geluk brachten de geleende kicksen ook allerminst.

Penalty gestopt
SJS 4 kwam als herboren uit de kleedkamer en speelde vervolgens een tweede helft die nog lang op het netvlies zal blijven staan. De verdediging stond als een huis, keeper Harm Schipper was baas in zijn strafschopgebied en stopte zelfs een penalty en de middenvelders en aanvallers wisten elkaar regelmatig te vinden met vloeiende combinaties (en mooie doelpunten). De 2-0 achterstand was al snel ongedaan gemaakt en omgedraaid in een voorsprong voor SJS 4.

‘Tien, tien’
Het werd 4-2, 5-2 en 6-2, maar de honger van de thuisploeg was nog steeds niet gestild. Het was bijna tijd toen de ongekende stand van 9-2 op het scorebord stond. De enkele toeschouwer die er nog was scandeerde ‘tien, tien’ en jawel hoor! Daar lag pal voor tijd de bal voor de tiende maal achter de arme Damacota-doelman. Tien goals in een tijdsbestek van 45 minuten in het seniorenvoetbal. Dat moet welhaast een clubrecord zijn!

Voor SJS 4, onder de bezielende leiding van Arjan de Boer, kwamen de volgende spelers in actie: Harm Schipper, René Hut, Johannes Koeman, Heije Horlings, Jan Oosting; Jordy Mulder, Geert van Wattum, Eddy van der Zwaag, Edwin Smit (Ron de Looff); Jaap Poelman (Erik Boven) en Jan Eddy Siemons.

De goals werden gemaakt door Jordy (4), Erik (3), Geert (2) en Ron (1).

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond laat karrevracht aan kansen liggen tegen Pesse maar wint wel

Valthermond mistte veel kansen tegen Pesse, maar won uiteindelijk wel al was de score ...

Veerkrachtig Valthermond langs Drenthina

In de eerste bekerwedstrijd van het seizoen mocht Valthermond het opnemen tegen nieuwbakken eersteklasser ...