Scheidsrechtersvereniging gaat opleidingen verzorgen

hzo-drentheScheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) start deze maand op diverse plaatsen in de provincie Drenthe met opleidingen. De HZOD wil in nauwe samenwerking met de clubs nieuwe scheidsrechters opleiden en begeleiden. Voorts komt HZOD met een applicatiecursus voor clubscheidsrechters.

Krachttoer
Voorzitter Theo Hein is blij met het enthousiasme binnen de clubs: “Het blijkt voor de voetbalclubs een hele krachttoer om ieder weekend alle wedstrijden te bezetten. We kennen de praktijk en proberen met raad en daad ter zijde te staan. Naast opleiden is ook het behoud van scheidsrechters essentieel, waarbij begeleiding en coaching sleutelwoorden zijn. Bovendien moeten clubscheidsrechters zich ook kunnen doorontwikkelen en ook op dit terrein is nog veel te winnen!”

Kennis delen
Als het om arbitrage gaat wil Hein de clubs met elkaar in contact brengen, met als doel gezamenlijk een plan van aanpak te maken: “We moeten zoveel mogelijk samenwerken en samen delen, want van kennisdelen word je rijker.” Op 20 februari a.s. (19.30 uur) komen clubs uit alle delen van de provincie Drenthe bijeen in het clubhuis “De Meerfluit” in Emmen, om van gedachten te wisselen over het arbitragebeleid.

Wedstrijdmanagement
Tijdens de cursussen van HZO Drenthe komen alle elementen van de voetbalarbitrage aan de orde: “Het is er vooral op gericht om belangstellenden inzicht te geven in de boeiende en leerzame hobby van scheidsrechter. Onze docenten geven de cursisten handvatten om de wedstrijd zo goed en tactisch mogelijk te leiden. Het managen van de wedstrijd krijgt veel aandacht. En hoe ga je om met weerstand? Naast kennis en kunde op het gebied van spelregels, speelt ook het zelfvertrouwen een belangrijke rol. Je moet stevig in de schoenen staan!” Na afloop van de cursus gaat men onder vakkundige begeleiding aan de slag als clubscheidsrechter.

Tekort terugdringen
Theo Hein laat weten dat HZO Drenthe zich dit jaar vooral richt op het terugdringen van het tekort aan clubscheidsrechters: “Afgelopen jaar hebben we daar al een begin meegemaakt en werden in de regio met veel succes een aantal cursussen georganiseerd. Dit gaan we nu verder in de provincie uitrollen.”

Interesse?
Meer info is te verkrijgen bij voorzitter Theo Hein van HZOD via 06-2517 0915.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Stand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 11

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 11.