Ugo Mulder: uithangbord voor SJS, KNVB en Fonds Gehandicaptensport

SJSOngeveer twee jaar geleden werd aan Ugo Mulder gevraagd of hij trainer wilde worden van het G-voetbal. Speciale teams van kinderen of volwassenen met een beperking trainen, dat zag Ugo wel zitten. “De inzet van deze jongens en meiden is ongelofelijk hoog. Laatst wonnen we ons eigen georganiseerde Freddie Pranger toernooi. Dit toernooi is een eerbetoon aan Freddie Pranger, de allereerste G-voetballer van SJS.”

Freddie
Mulder: “Dankzij Freddie spelen hier inmiddels drie teams. Mijn wens voor de toekomst? Dat we over een paar jaar nog steeds een bloeiende afdeling hebben voor voetballers met een beperking. Nieuwe leden zijn altijd welkom!”, aldus Ugo. Zijn club SJS is trots dat zij mensen uit de wijde omtrek verwelkomen in hun G-voetbalteams.

Ugo en zijn pupillen...
Ugo (staand, midden) en zijn pupillen…

Enthousiasme en discipline
SJS is één van de bijna 350 voetbalclubs met G-voetbalteams. De club en Ugo werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Ugo. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Ugo was onder de indruk van zijn poster. Hij vertelt: “Al sinds mijn zeventiende ben ik trainer van SJS. Ik heb dus al veel teams getraind, maar het enthousiasme en de discipline die deze jongens en meisjes hebben is ongekend. Ze proberen de oefeningen altijd echt zo goed mogelijk uit te voeren. Ondanks hun beperkingen. En dat motiveert mij weer als trainer om hen nog beter te maken. Elke training weer.”

Toegankelijker
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen.

Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Veelgestelde vragen over het coronavirus en het voetbal

De nieuwe maatregelen roepen ook weer de nodige vragen op bij de voetbalclubs.

Buinen heeft een grensrechter!

Het bestuur van v.v. Buinen was op zoek naar een assistent-scheidsrechter voor het eerste elftal. ...

SJS daalt af naar vierde klasse

Na het puntverlies van vandaag is het doek voor derdeklasser SJS definitief gevallen: de ...