Jordy Oost schiet Musselkanaal langs Ter Apel ’96

Msk-TaMet vereende krachten werd afgelopen zaterdag het kunstgrasveld van Musselkanaal sneeuwvrij gemaakt, om op zondag te kunnen voetballen tegen de buren uit Ter Apel. En dit vele werk bleek niet voor niets, want een dag later werden er drie zeer belangrijke punten gepakt. Hoewel de bezoekers meer aanspraak maakten op de winst, gingen de groenhemden er met de drie punten vandoor. Net als vorige week toonde Jordy Oost zich weer uiterst effectief en met twee doelpunten bezorgde hij zijn ploeg de 2-0 overwinning.

Kuper mist
Het door blessures en schorsingen geplaagde Musselkanaal moest het in de eerste helft afleggen tegen de grensdorp bewoners. Ter Apel domineerde de wedstrijd en kreeg de eerste goede kans via Jeroen Schoonbeek, die stuitte op keeper Arjan Scholte Aalbes. De thuisploeg stelde hier bitter weinig tegenover en verder dan een mogelijkheid voor Oost kwamen zij voor rust niet. De gasten daarentegen kregen via Ron Kuper dé kans om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Na een overtreding van Robin Schmitz op Arjan Heeres mocht de routinier aanleggen vanaf elf meter, maar schoot deze buitenkans tegen de paal.

Twee keer Oost
Direct na de rust leken de Ter Apelers dan toch op voorsprong te komen, ware het niet dat deze goal werd afgekeurd. Musselkanaal speelde na rust beter dan daarvoor en bij de eerste goede kans was het ook gelijk raak. Yordi van der Laan liet Kevin Rijnsbergen de hielen zien en gaf de bal voor op Oost die de 1-0 achter Rudie Bergman schoot. Ter Apel gaf zich hierna nog niet gewonnen en knokte voor de gelijkmaker, maar echt grote kansen leverde dit niet op. In de slotseconden besliste Oost deze koude derby door de defensie op snelheid te kloppen vervolgens ook Bergman te passeren: 2-0.

Voorzichtigheid geboden
Met deze twee treffers staat Oost dit seizoen op zeven treffers en is hij momenteel de man in vorm. Trainer Van Bolhuis zal blij zijn met zijn trefzekere spits, die hij goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie. De Musselkanaalsters staan inmiddels niet meer onderaan, maar men is er nog lang niet. Ter Apel staat er nog goed voor op plaats zes, maar met één á twee duels meer gespeeld is voorzichtigheid geboden.