Zwaarbevochten overwinning Westerwolde op FVV

WesterwoldeEen van de weinige voetbalwedstrijden die deze zondagmiddag in de Kanaalstreek doorgang kon vinden, was de wedstrijd tussen Westerwolde en FVV uit Foxhol op sportpark De Barlage in Vlagtwedde. Voor de winnende ploeg is het na afloop van zo’n middag best fijn dat er toch gespeeld kon worden. Voor Westerwolde was de overwinning op het hoger geklasseerde FVV dan ook een mooie opsteker. Jammer was het dat aanvoerder Arjen Heidekamp vlak voor het begin van de wedstrijd geblesseerd moest afhaken.

Heerlijke boogbal
Voordeel van de ploeg van trainer Loek Swarts is ook, dat er de afgelopen weken op het kunstgras behoorlijk goed getraind kon worden en dat er een aantal oefenpartijtjes konden worden afgewerkt. In het eerste half uur van de wedstrijd liet de Vlagtwedder formatie dan ook zien met de nodige gretigheid het duel te willen benaderen. Uit een serie fraaie aanvallen werd er drie keer op voortreffelijke manier gescoord. Al in de 7e minuut wist spits Martin Boer met een heerlijke boogbal het leer achter de keeper van FVV te laten verdwijnen.

Uitgelezen mogelijkheid
Vlak daarna kreeg Frank Riks een uitgelezen mogelijkheid de score te vergroten, maar oog in oog met de doelman van FVV miste hij deze opgelegde kans. Blijkbaar voelde dezelfde speler wel aan dat er aan de linkerkant in de verdediging van FVV iets te halen viel. In de 13e minuut bleef hij nu wel rustig en schoof de bal voor de tweede keer in deze wedstrijd in het doel van FVV.

Comfortabele tussenstand
In de 29e minuut wist linkermiddenvelder Marco Boskers, weggestuurd in de diepte, beheerst raak te schieten, waardoor Westerwolde op een comfortabele tussenstand van 3 – 0 kwam te staan. Het leek of de mannen van trainer Siekman van FVV daarna wakker waren geschud. Steeds beter en bij vlagen goed voetballend drukte men de verdediging van Westerwolde in het nauw en Rico Akdemir maakte in de 36e minuut vanaf de linkerkant dan ook de 3- 1, wat tevens de ruststand was.

Martin Boer was vanmiddag verantwoordelijk voor de 1-0 (Foto's: Be Eelsing)
Martin Boer was vanmiddag verantwoordelijk voor de 1-0 (Foto’s: Be Eelsing)

Vlijmscherpe aanval
Na de rust een nog meer aandringend FVV en menig toeschouwer constateerde toen dan ook dat er een tweede doelpunt voor hen in de lucht hing. Maar ook Westerwolde bleef gevaarlijk en counterde zich in een aantal gevallen met de snelle René van der Laan en Merijn te Velde richting het doel van FVV. Balverlies van Westerwolde op de helft van de tegenstander resulteerde in een vlijmscherpe aanval van FVV en uit een hoge voorzet scoorde Miro Maros dan ook op simpele doch goede wijze: 3 – 2.

Kleine afkoelingsperiode
Hoewel de kans op de gelijkmaker aanwezig bleef, wist ook Westerwolde zich nog een paar fraaie kansen te scheppen. Uit één van die kansen schoot invaller Ferdy Kuiper op de buitenkant van de paal. Enig geharrewar naar aanleiding van een overtreding op Frank Riks deed scheidsrechter van der Veen uit Ter Apel, die verder overigens naar behoren floot, besluiten een kleine afkoelingsperiode in te lasten. In de resterende tien minuten wisten beide teams niet meer te scoren en ging Westerwolde met een zwaarbevochten, maar belangrijke overwinning naar de kleedkamers en de kantine

Zeven uit drie
Een voorzichtige conclusie na deze meer spannende dan goede wedstrijd mag zijn dat Westerwolde goed uit de winterstop is gekomen. Met zeven punten uit drie wedstrijden is de weg naar boven duidelijk ingeslagen en de veilige plaats tien in de competitie is dan ook in zicht. En gelukkig is de selectie op dit moment weer zo breed dat kleine blessures of afwezigheid anderszins goed kunnen worden opgevangen. En dat geeft het nodige vertrouwen voor de nog te spelen wedstrijden. Daarbij opgemerkt dat de concurrentie nog moet strijden om de punten uit de achterstallige wedstrijden naar zich toe te trekken.