Arie Weits: “Roelof Harders, stille, maar o zo belangrijke kracht”

Je hebt ze binnen iedere vereniging. De stille krachten die nooit op de voorgrond treden, maar onmisbaar zijn voor het goed reilen en zeilen van de club. Vaak een leven lang trouw aan “hun” clubje. Als er een blauwdruk voor deze mensen zou zijn, dan zou Roelof Harders hier model voor hebben gestaan.

Ik leerde Roelof kennen toen ik op mijn 20e bij Philips ging werken. Ook daar was hij zo’n stille, maar belangrijke kracht. Wat er ook speelde binnen Philips, Roelof zorgde ervoor dat hij zijn zaakjes voor elkaar had. Uiteraard werd er veel over voetbal gesproken. Toen al maakte Roelof deel uit van het jeugdbestuur van Sc Stadskanaal. Ikzelf was nog actief voetballer bij Valthermond. Het wel en wee van beide verenigingen, alsmede de rest van de Kanaalstreek teams werd uitvoerig besproken. Buiten zijn normale werkzaamheden was Roelof actief binnen het bedrijfsvoetbal en het organiseren van de jaarlijkse sportdag. Rustig op de achtergrond, altijd alles pico bello voor elkaar.

Toen ik bij Stadskanaal ging voetballen werd het mij nog meer duidelijk wat Roelof allemaal voor de club deed. Zijn passie lag bij het jeugdvoetbal waar hij zijn hele ziel en zaligheid ingooide. Daarnaast maakte hij deel uit van de supportersvereniging. Roelof vulde alle werkzaamheden weer op zijn typische eigen manier in. Nooit op de voorgrond, maar wel functionerend als de olie in een goed lopende machine. Onmisbaar voor Stadskanaal en terecht tot ere-lid gekroond.

Buiten al die werkzaamheden die Roelof vervulde, was Roelof denk ik ook nog eens de aardigste man die ik binnen de voetballerij ken. Altijd geïnteresseerd, altijd vriendelijk en altijd bescheiden. Ik schrok echt toen ik op social media las dat Roelof was overleden en ik moest terug denken aan alle leuke dingen die we samen hebben meegemaakt. Bij Philips, maar ook zeker bij SC Stadskanaal. Het zal voor de sportclub niet meevallen om dit gemis op te vangen. Juist de mensen die het minst opvallen, worden het hardst gemist als ze er niet meer zijn.

Ik wens Janny en de kinderen heel veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Arie Weits op de schouders bij Valthermond-supporters...
Arie Weits op de schouders bij Valthermond-supporters…

Tags:

  • Show Comments (0)

  • Wout Geerlings

    Uitstekend verwoord.Roelof was inderdaad een super aardige man.Behalve natuurlijk zijn familie zullen ook wij bij de SC Stadskanaal Roelof heel erg gaan missen.

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wissel!

Column over de wissel, geschreven door Erwin Beukema

Martijn Folkers: “Gydo Buurman verrast me nog steeds”

Een beetje linksbuiten is eigenwijs. Gelooft vooral in zijn eigen capaciteiten, maar is ook ...

Arie Weits: “Spierpijn en veel lol”

Ineens behoor ik weer tot de grote groep Nederlanders die onze edele voetbalsport actief ...