Musselkanaal-spits Jordy Oost wil eerste klasse bereiken

musselkanaalJordy Oost is de man in vorm bij Musselkanaal. De jonge spits scoorde vier keer in de laatste twee wedstrijden, waarin eenzelfde aantal punten werd behaald. Broodnodige punten, aangezien de groenhemden in zwaar weer verkeren in de derde klasse C. Oost en zijn medespelers weten wat hen te doen staat: “De koppen staan weer dezelfde kant op. We beseffen nu waar we staan en wat er moet gebeuren!”

Goed in vorm
Met een gelijkspel tegen Dalen en een overwinning op FC Ter Apel ’96 zijn de Musselkanaalsters goed uit de winterstop gekomen. Dit geldt zeker voor de van Nieuw Buinen overgekomen Jordy Oost, die inmiddels op zeven competitietreffers staat. “Ja, ik ben goed in vorm”, erkent Oost. “De Jordy van de voorbereiding is terug! Ik voel me topfit en krijg het vertrouwen van de trainer. Verder draait het team nu ook beter, want zonder mijn medespelers kan ik ook mijn doelpunten niet maken.”

Op scherp
Dat Musselkanaal tegen Ter Apel ’96 de volle winst ging pakken leek er in de eerste helft niet op. De gasten kregen de betere kansen én misten een strafschop, maar het was de ploeg van Bernd van Bolhuis die de winst pakte. Echter zag Oost de bui alweer hangen: “Toen zij een penalty kregen leken we, net als tegen Dalen, weer een achterstand om te moeten buigen, maar gelukkig werd deze gemist. In de rust hebben we elkaar vervolgens goed aangekeken en de trainer heeft ons op scherp gezet, waarna we de tweede helft 120% gaven en de winst naar ons toe konden trekken door effectief met de kansen om te gaan.”

Strijd tegen degradatie
Door deze belangrijke overwinning heeft Musselkanaal de rode lantaarn overgedragen aan LEO en staat men op plaats elf. Zij zijn dus nog steeds verwikkeld in de strijd tegen degradatie, wat voorafgaand aan dit seizoen niet werd verwacht. Blessures en schorsingen zijn hiervan de oorzaak, zegt Oost: “We zijn nog geen wedstrijd compleet geweest dit seizoen en dus is het elke week weer een puzzel voor de trainer.” Toch vreest de 19-jarige aanvaller de vierde klasse niet: “In mijn ogen tellen nu eerst de punten en als we veilig zijn kunnen we weer denken aan mooi voetbal. In deze situatie moeten we eerst veel strijd en inzet leveren om punten te kunnen pakken, zoals tegen Dalen en Ter Apel.”

Jordy Oost aan de bal tijdens de bekerwedstrijd tegen Onstwedder Boys...
Jordy Oost aan de bal tijdens de bekerwedstrijd tegen Onstwedder Boys…

Echte dorpsclub
De student Bouwkunde aan het Noorderpoort is bezig aan zijn eerste seizoen bij Musselkanaal. Daarvoor speelde hij vier jaar bij SETA en maar liefst tien jaar bij Nieuw Buinen. Hier bleef een doorbraak in het eerste elftal uit, waarna hij besloot te vertrekken: “Hier heb ik nog geen moment spijt van gehad want het bevalt me hier uitstekend!” Het was voor Oost wel wennen als nieuweling, want het verschil tussen Nieuw Buinen en Musselkanaal is groot: “Het grootste verschil is dat Musselkanaal het met eigen spelers doet en Nieuw Buinen er liever voor betaald. Je merkt hier dat het een echte dorpsclub is en dat elke speler ook in Musselkanaal woont of er zijn hele leven al voetbalt. Bij Nieuw Buinen is dit toch anders…”

Eerste klasse
Oost is zelf woonachtig in Musselkanaal en is ook volgend seizoen te bewonderen aan de Parklaan. Echter heeft de jonge doelpuntenmaker zijn ambities en wil hij zich ontwikkelen tot een eerste klasse waardige spits: “Mijn ontwikkeling gaat goed. Er zit stap voor stap vooruitgang in. Uiteraard zijn er nog genoeg aspecten die beter kunnen en daar werk ik hard aan. Ik ben nog maar 19 jaar en wil in de toekomst hoger spelen, misschien wel met Musselkanaal. Mijn doel is om de eerste klasse te bereiken en hierin van waarde te zijn. Als ik dit heb bereikt kijk ik pas verder.”

Hoge verwachtingen
Wellicht komt Oost in de toekomst zijn huidige trainer, Bernd van Bolhuis, op een hoger niveau weer tegen. De oefenmeester is namelijk bezig met zijn TC1 diploma en zoekt het na dit seizoen hogerop. Jammer, vindt Oost: “Ik heb nu één jaar met hem samengewerkt en dat beviel me prima! Maar zijn keuze om te vertrekken begrijp ik ook volkomen.” Over zijn opvolger, Albert Kamps, kan hij nog niet veel zeggen: “Voordat hij werd aangesteld had ik nog nooit van hem gehoord, maar ik heb hoge verwachtingen. Ik denk dat hij goed bij ons past. Waar dat toe gaat leiden? Dat zullen we volgend seizoen zien!”

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jesper de Graaf: piepjong, maar onomstreden

Je bent zeventien jaar, maar je hebt al een vaste plaats in het eerste elftal van ...

Terug in de tijd: Jongensdroom Dennis Katoen werkelijkheid

Dennis Katoen maakte als invaller de beslissende goal voor Titan en dat leverde promotie ...