In Memoriam: Henk Nienhuis

imHenk Nienhuis, icoon in de Noordelijke voetbalwereld, is op 75-jarige leeftijd overleden. Nienhuis heeft een rijk verleden bij SC Veendam, waar hij als speler in de jaren zestig actief was. Later werd hij trainer en directeur bij de geel-zwarten en zette hij de Veenkolonialen op de kaart door onder meer twee keer te promoveren naar de Eredivisie.

Nieuw Buinen
Nienhuis werd op 11 augustus 1941 geboren in Nieuw Buinen. Hij begon met voetballen in zijn geboortedorp en werd als groot talent bestempeld. Op 21-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Veendam waar hij jarenlang op een verdienstelijk niveau speelde, met als hoogtepunt promotie naar de eerste divisie onder leiding van Leo Beenhakker. Na zijn voetbalcarrière ging Nienhuis aan de slag als trainer. Eerst jarenlang bij Nieuw Buinen, waarna de successen volgden bij Veendam. 

Graag geziene gast
‘Boertje’, zoals Nienhuis liefkozend werd genoemd, vergat zijn amateurclub niet. Hij was een graag geziene gast en was regelmatig bij wedstrijden van Nieuw Buinen. Ook voor PR-activiteiten was hij altijd beschikbaar. Naast Mister Veendam was Nienhuis ook een ‘Bunermondje’.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

FC Kanaalstreek Amateurtoto

De FC Kanaalstreek Amateurtoto, voor de echte voetballiefhebber en kenner van de Kanaalstreek.

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.