Alteveer houdt top 4C in beeld

alteveerAlteveer heeft tegen Zuidlaarderveen de vooraf ingecalculeerde overwinning behaald. Tegen de puntloze nummer laatst van de vierde klasse C werd na een slap begin toch het verschil gemaakt: de geel-zwarten sloten de middag met een 1-4 overwinning af. Hierdoor staat de ploeg van Rik Udema in de middenmoot, maar met slechts vier punten minder dan nummer twee Bellingwolde.

Wakker
De overwinning tegen Zuidlaarderveen kwam niet zomaar tot stand. Doordat Alteveer slap begon kreeg de thuisploeg een aantal kansen. Het was aan goalie Van Duuren te danken dat deze niet benut werden. In de loop van de eerste helft werd Alteveer wakker en voerde het de druk op en kwam het ook op voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door Rudy Akpinar terug gekopt en kwam voor de voeten van Ronald van der Kamp, die het laatste tikje kon geven.

Kansenregen
Alteveer drukte door en was nadrukkelijk op zoek naar een grotere voorsprong. Kansen waren er genoeg te noteren: Rudy Wortelboer faalde oog in oog met de doelman en kopballen van Den Boef en Van der Kamp troffen net geen doel. Een vrije trap van René Meems vanaf de middenlijn werd door iedereen gemist, behalve door de doelman van Zuidlaarderveen, die met een knappe reflex redde. Zo gingen beide teams met een 0-1 ruststand de kleedkamers in.

Knallende Meems
In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde: Alteveer bleef de bovenliggende partij, dwong en fors aantal kansen af én scoorde. Na tien minuten in de tweede helft schoot René Meems droog raak voor de 0-2. Hier dacht Alteveer de zege binnen te hebben: een houding waar Zuidlaarderveen van kon profiteren, door een vrije trap binnen te koppen: 1-2. De hekkensluiter kreeg hierna zelfs een grote kans op de gelijkmaker, maar deze werd gemist. In de tegenstoot toonde Alteveer zich daadkrachtig: Rudy Akpinar maakte de bevrijdende 1-3. In de slotfase bepaalde Ronald van der Kamp met zijn tweede van de middag de eindstand op 1-4.