Nieuw Buinen nadert koploper Achilles 1894

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft hele goede zaken gedaan in de strijd om de titel in 1F. Achilles 1894, door velen gezien als belangrijkste kampioenskandidaat, verloor namelijk op eigen veld van Bergum en omdat de oranjehemden wel wonnen van LSC 1890 is het gat verkleind tot zes punten. Door de 2-0 overwinning is plaats één nog steeds in zicht voor Nieuw Buinen, zeker omdat men nog op bezoek gaat bij de koploper in Assen.

Minuut stilte
Voorafgaand aan de wedstrijd nam Nieuw Buinen voorzitter Siert van der Laan het woord, omdat in de afgelopen week twee prominente ‘Bunermondjes’ zijn overleden. Hij bedankte oud-speler en trainer Henk Nienhuis en voormalig jeugdvoorzitter en erelid Appie Norder voor alles wat zij hebben gedaan voor de club. Uiteraard volgde hierna een minuut stilte en speelde de hoofdmacht met rouwbanden.

Betere ploeg
In de eerste helft was Nieuw Buinen de betere ploeg en had men veelvuldig balbezit. De gasten uit Sneek speelden defensief en loerden op de counter. Veel kansen ontstonden er hierdoor niet en het duurde een half uur spelen voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Gert Lukens loste een niet verontrustend schot, die toch achter de keeper van LSC 1890 verdween: 1-0. Roan Poelstra had voor rust nog de mogelijkheid om de marge te vergroten, maar de verdediger had net teveel tijd nodig.

Panklaar
Na ruim een uur spelen leek Gert Lukens uit een vrije trap de 2-0 te scoren, echter verdween zijn schot in het zijnet. Ook de gasten deden na rust van zich spreken via Marco da Silva, die twee mogelijkheden onbenut liet om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen. Zeven minuten voor tijd besliste Nieuw Buinen dan eindelijk de wedstrijd. Koen Hateboer passeerde twee tegenstanders en legde de bal panklaar voor Arnoud Bentum die de 2-0 liet aantekenen.