EEC doet VIOS na de thee pijn

eec-gkcAfgelopen zondag stond voor EEC de tweede wedstrijd na de winterstop op het programma. Op een hobbelig veld was de wedstrijd tegen VIOS er één met twee gezichten. Waar VIOS de eerste helft de betere was en zeker op voorsprong had moeten komen, sloegen de mannen van Harjo van der Valle in de tweede helft genadeloos toe, wat resulteerde in een 3-1 overwinning.

VIOS beter
EEC begon niet erg sterk aan de wedstrijd. VIOS zette goed druk naar voren waardoor EEC niet de voetballende oplossing kon vinden. VIOS kreeg al snel een levensgrote kans, maar spits Kingma schoot de bal over. EEC had het moeilijk, maar kreeg toch nog een grote kans. Bart Rietveld kon alleen richting de keeper, maar besloot gelijk uit te halen. De bal ging ver naast en hoog over. VIOS bleef de betere en had zeker een doelpunt kunnen maken. Dit lukte niet waardoor de ruststand 0-0 was.

Conditioneel
De tweede helft ging EEC voortvarend van start. VIOS werd fel afgejaagd en de bezoekers kwamen er niet meer uit. Na vijf minuten in de tweede helft was het dan ook raak. Een rommelige situatie in het strafschop gebied werd het best beoordeeld door Mark Wanders die de bal goed binnenschoot: 1-0. EEC bleef doordrukken en de vele conditionele arbeid van de eerste seizoenshelft lijkt langzaam aan zijn vruchten af te gaan werpen. Een verkeerde uittrap belandde in de voeten van Mark Wanders die vanaf 25 meter de 2-0 binnenschoot.

Belangrijke zege
Hierna brak een rommelige fase aan waarbij EEC wel de betere partij was. Er waren geen grote kansen te noteren voor beide ploegen. De 3-0 viel dan ook uit een vrije trap. Wel moet gezegd worden dat dit een fantastische vrije bal was in de kruising van de zeer verdienstelijk spelende Luuk Hofman. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist VIOS nog de 3-1 te maken maar de overwinning kwam niet in gevaar. Een belangrijke overwinning voor EEC. Het houdt hierdoor aansluiting met Eext en VIOS en dus de mogelijkheid om nog een paar plekken te stijgen op de ranglijst.