Onstwedder Boys zet Corenos aan de kant

onstwedder_boysOnstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Roodeschool met 2-1 van Corenos gewonnen. De oranjehemden toonden in deze wedstrijd aan over een gezonde dosis veerkracht te beschikken, aangezien men in de tweede helft een achterstand om wist te buigen. Rutgert Tipker bleek het goudhaantje die de beslissende treffer maakte.

Povere boys
In de eerste helft speelde Onstwedder Boys erg matig. Na twaalf minuten spelen kwam Corenos dan ook terecht op voorsprong. Een kopbal uit een vrije trap belandde via doelman Koudstaal tegen de paal, waarna het voor Germen Tamsma een koud kunstje was om de openingstreffer te maken. Ook in de loop van het eerste bedrijf maakt Onstwedder Boys weinig indruk: een schot van Rutgert Tipker en een kopbal van Nick Wagenaar (over) waren de wapenfeiten die de bezoekers weten te realiseren.

Jagende Wilzing
De thee deed de ploeg van Fokke de Jonge echter goed: er werd met meer inzet en passie gespeeld, wat ook het veldspel ten goede deed keren. De vertaling van de opgaande lijn in doelpunten liet echter nog redelijk lang op zich wachten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd joeg Bert-Jan Wilzing de laatste man van Corenos op. Deze bezweek onder de druk, waarna Wilzing de bal in de verre hoek schoot: 1-1.

Goudhaan Tipker
In de resterende minuten kon Onstwedder Boys nog een keer profiteren van geklungel in de defensie van de ploeg uit Roodeschool: de goalie schoot een bal tegen één van zijn verdedigers aan, waarna Rutgert Tipker liet zien over de nodige beheersing te beschikken, door met een fraaie boogbal de zege veilig te stellen. De oranjehemden staan momenteel op de vijfde plaats: met wedstrijden tegen laagvliegers De Heracliden en SGV in het vooruitzicht zou de komende weken zo maar de sprong richting de top drie gemaakt kunnen worden.