Mogelijke doorstart Pinksterjeugdtoernooi wordt onderzocht

Nieuw BuinenDirect nadat in Nieuw Buinen het besluit was genomen om de 28e editie van het Pinksterjeugdtoernooi uit de agenda te halen, richtte het organiserend comité haar blik al op de toekomst. Want volgens bestuurslid financiële zaken Menno Klok en zijn kompanen was dit besluit onontkoombaar, maar betekent het niet dat er basis is voor een meerdaags jeugdvoetbaltoernooi in Nieuw Buinen: “Dat moet dan een toernooi worden waar de kwaliteit van het voetbal voorop staat!”

Toernooiaanbod
Want volgens Klok is het daar tijdens de achterliggende edities nog wel eens mis gegaan: “Er reisden teams af naar Nieuw Buinen die zich volledig richtten op de sportieve prestaties, maar ook waren er teams die meer oog hadden voor het randprogramma in de feesttent. Daar is niets mis mee, maar met name bij de eerste categorie levert dat wat frustratie op.” Iets wat volgens de organisatie terug te zien was in het aantal aanmeldingen. Klok stelt dat als teams zich niet kunnen meten met sterke, serieuze teams er voldoende ander toernooiaanbod is.

Financieel plaatje
Overigens is ook de invulling van het randprogramma een oorzaak van het stopzetten van het toernooi geweest: “Minder teams zorgt voor minder mensen in de feesttent. Maar het aandeel niet-voetballers, dus feestvierders uit omliggende dorpen, zagen we ook teruglopen. Dat is overigens al een paar jaren aan de gang.” En dus kwamen de organisatoren in september tijdens de evaluatie tot de conclusie dat er kritisch naar het financiële plaatje gekeken moest worden. Dit leidde tot een begroting met een realistischer verwachtingspatroon: “Toen vervolgens bleek dat het aantal aanmeldingen eind vorig jaar achterbleef, heeft het bestuur hard gewerkt om dit ten goede te laten keren.”

Geen basis
Helaas zonder succes, waardoor eerder deze week het besluit werd genomen om voorlopig te stoppen met het vermaarde jeugdtoernooi: “Wanneer je niet voldoende deelnemende teams hebt, dan valt iedere basis weg, hoe zonde dat ook is.” De vraag waarom meerdaagse handbal- en voetbaltoernooien in bijvoorbeeld Gasselternijveen en Valthermond wel in de benen kunnen blijven, vindt Klok lastig om te beantwoorden: “Ik heb niet voldoende zicht op de huishoudboekjes van deze evenementen om daar iets zinnigs over te zeggen.”

Doorstart
Wel wil Klok ingaan op de toekomst van het Pinksterjeugdtoernooi in Nieuw Buinen: “Het bestuur van de voetbalvereniging en het stichtingsbestuur gaan op korte termijn weer rond de tafel om te spreken over een doorstart. Daarbij houden we alle opties open, maar wat ik eerder al aanstipte staat wat mij betreft met stip op één. We moeten terug naar de basis, waarbij de kwaliteit van het voetbal voorop moet staan.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing speelronde 3 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Ter Apel vindt Waterloo in Dedemsvaart

Na een mooi verlopen Protos Weering toernooi is FC Ter Apel ’96 uitgeschakeld in ...

Boy Nijgh Voetbalschool: techniek kampioenschappen

De inschrijving voor het techniek kampioenschap van de Boy Nijgh Voetbalschool is nog geopend tot ...