Arne Joling rekent op drie punten tegen Vitesse ’63

borgerKomende zaterdag staat op sportpark ‘De Drift’ in Borger het treffen tussen Borger en Vitesse’63 op het programma. Een uitermate belangrijke wedstrijd voor beide teams gezien de posities op de ranglijst, waar beide teams zich momenteel bevinden. Zowel Vitesse als Borger bevinden zich in de gevarenzone van 3D en kunnen de punten goed gebruiken. Het onderlinge verschil is drie punten in het voordeel van de groenhemden, die bij winst afstand nemen van de rechtstreekse degradatieplaatsen. SV Borger-trainer Arne Joling heeft er alle vertrouwen in dat zijn elftal de drie punten in eigen huis weet te houden.

Lucht
De uitgangspositie voor het treffen met Vitesse is dankzij de belangrijke overwinning op CSVC van twee weken geleden wat gunstiger geworden. Joling kan dat beamen: “Die overwinning was misschien wel cruciaal, het geeft je wat meer lucht. Het was een zege tegen een directe concurrent en dat zijn wedstrijden die je moet winnen. We misten ook nog een flink aantal spelers terwijl zij zo goed als compleet waren. Verlies je zo’n wedstrijd dan stond je er nu een stuk beroerder voor.”

Geen illusies
De oud-spits van Borger is echter van mening dat daar nog niet direct de weg mee naar boven is ingezet: “Voor CSVC hadden we de wedstrijd tegen SVN ’69, dat is ook een wedstrijd die je moet winnen. Tegen een ploeg als Nieuwleusen hoef je je geen illusies te maken, maar tegen een directe concurrent mag je niet verliezen. We zijn er dan ook nog lang niet al zijn er nog voldoende kansen op lijfsbehoud.”

Arne Joling...
Arne Joling…

Maatje te groot
Borger kende nog wel een uitstekende seizoenstart met negen punten uit vier wedstrijden. Daarna zakte het volledig weg en verloor het acht wedstrijden op rij. Volgens Joling zit dat vooral in de kwaliteit van de andere ploegen: “Wij wonnen immers van CSVC, Vitesse en SVN. Dat zijn teams die min of meer gelijkwaardig zijn, net als Elim en Fit Boys. Aan de ranglijst zie je ook duidelijk dat de teams uit district Oost een maatje te groot zijn en ook een aantal degradanten uit de tweede klasse staan in het linkerrijtje.”

Dertig punten
Vorig jaar had de nummer tien meer dan dertig punten nodig om zich veilig te spelen, maar Joling denkt dat het dit seizoen met minder punten kan: “Je ziet duidelijk een aantal teams er bovenuit steken waardoor de rest het met elkaar moeten uitvechten. De teams waar ik het net over had zullen gaan strijden om wie er in gaat blijven. Met 27 punten maak je een hele goede kans, we moeten gewoon zorgen dat we van de directe concurrenten winnen en ergens bonuspunten kunnen oprapen. De kans op rechtstreekse handhaving schat ik op 50/50. Teams als Elim en Vitesse zullen het vermoedelijk zwaar gaan krijgen en ook CSVC krijgt het lastig, zeker gezien het feit dat hun doelman voor lange tijd geschorst is.”

Negen punten
Met de wedstrijd van komende zaterdag tegen Vitesse staat opnieuw een zes-punten-wedstrijd op het programma, al vindt de Borger-trainer zelfs dat het om een negen puntenwedstrijd gaat: “Dit is een wedstrijd die je gewoon domweg niet mag verliezen. Wanneer je niet verliest blijft het verschil namelijk drie punten en anders komen zij op gelijke hoogte.” Vitesse lijkt dan ook meer druk te hebben voor deze wedstrijd en daar zouden wel eens kansen kunnen liggen voor Borger: “Dat is absoluut het geval, zij moeten immers winnen waardoor er bij hun nog meer druk komt kijken. Dat kan in ons voordeel werken, maar daarnaast gaan wij thuis altijd voor de winst.”

Extra lading
Als je kijkt naar het verleden dan zie je dat confrontaties tussen Borger en Vitesse vaak wedstrijden zijn met extra lading. Late goals, veel doelpunten, rode kaarten, er lijkt altijd wel bijna wat te gebeuren: “Dat is zeker waar, je hebt soms clubs waar je een bepaalde band mee hebt ondanks dat de afstand behoorlijk groot is. Vaak spelen beide teams ergens om, zoals we nu beiden voor handhaving spelen. Dat geeft extra lading mee en je komt elkaar ook al heel lang tegen en er zit vaak weinig verloop in de selecties. Dat zijn allemaal factoren die een rol spelen.”

Botsing van stijlen
Joling verwacht nu dan ook weer een spectaculaire wedstrijd: “Waarschijnlijk zal het geen hoogstaande wedstrijd worden, wat ook te maken heeft met een botsing van speelstijlen. Vitesse kiest vaak voor een fysieke speelstijl terwijl Borger het meer van het voetballende gedeelte moet hebben. Daardoor is de kans aanwezig dat het een opportunistische wedstrijd gaat worden met veel strijd.”

Gat in de lucht
Met een zege kan Borger Vitesse op zes punten zetten en ook nog eens afstand nemen van CSVC en Elim, winst lijkt dan ook het enige wat telt: “Daar ben ik het niet helemaal mee eens, dat is ook afhankelijk van het score- en wedstrijdverloop. Als je door bepaalde situaties in de laatste minuten nog op een gelijkspel staat kan je dat ook koesteren. Vitesse loopt immers dan niet uit, thuis tegen SVN deden we dat namelijk niet goed en verloren we nog. Aan de andere kant zal Vitesse wel moeten winnen en bij een gelijke stand in de slotfase kunnen wij daar misschien van profiteren. Als we winnen spring ik in ieder geval een gat in de lucht!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stefan Viel: “Ik wil me bewijzen bij SV Borger”

Bij Borger zijn vele ogen gericht op de aanvallers. Niet geheel verwonderlijk, gezien spelers ...

Jans Spiegelaar: “Een plek in de middenmoot is haalbaar voor EEC.”

Trainer Jans Spiegelaar hoopt komend seizoen een beter seizoen te gaan draaien met EEC ...