Robin Gerlach: “Ik wil mezelf de komende tijd bewijzen!”

musselkanaalVoor Musselkanaal staat er komend weekend weer een finale op het programma. De groen-witten gaan dan op bezoek bij Twedo, dat ook onderin de derde klasse C bivakkeert. Het verschil tussen beide laagvliegers is slechts één punt en dus doet de ploeg van Bernd van Bolhuis er goed aan om de drie punten mee te nemen richting ‘MSK’. Dit duel is ook een mooie gelegenheid voor Robin Gerlach om zich te onderscheiden, iets wat hem tot op heden nog niet echt lukte: “Ik heb het gevoel dat er nog veel meer in zit dan dat ik nu laat zien. Dit wil ik de komende tijd graag bewijzen!”

Belangrijke wedstrijd
De 19-jarige Robin Gerlach wist zich eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen Twedo wél te onderscheiden. Hij maakte toen namelijk één van de drie doelpunten toen er met 3-1 werd gewonnen. De jongeling hoopt komende zondag weer belangrijk te zijn, wanneer zijn ploeg op bezoek gaat in Nieuw-Amsterdam: “Het is een hele belangrijke wedstrijd voor ons en we zullen er nu ook vol voor gaan om de drie punten mee huiswaarts te nemen. En als we negentig minuten volop strijden voor de winst dan ben ik ervan overtuigd dat dit gaat lukken!”

Robin Gerlach wordt op de huid gezeten door Robbert Pals van SC Stadskanaal (Foto: FC Kanaalstreek)
Robin Gerlach wordt op de huid gezeten door Robbert Pals van SC Stadskanaal… (foto: FC Kanaalstreek)

Niet verschuilen
Zoals vaker genoemd op deze website hebben de Musselkanaalsters het dit seizoen erg lastig. 
Net als zijn medespeler Jordy Oost noemt ook Gerlach de vele blessures als oorzaak, maar hij wil zich hier niet helemaal achter verschuilen: “Ondanks de blessures hadden we alsnog hoger moeten staan op de ranglijst. We hebben ook veel pech gehad en het af en toe laten afweten.” De snelle flankspeler is ervan overtuigd dat Musselkanaal makkelijk mee moet kunnen draaien in de derde klasse: “We moeten de slechte periode achter ons laten en vooruit kijken naar de wedstrijden die komen.” Ongetwijfeld zal Gerlach ook al vooruit kijken naar de burentwist met Stadskanaal, die gepland staat voor 19 maart.

Stapje hogerop
De student ‘Sport en Bewegen’ op het Drenthe College is bezig aan zijn eerste seizoen in het eerste elftal, nadat hij als tweedejaars C-junior Musselkanaal verruilde voor v.v. Emmen. Een goede stap, zegt Gerlach: “Ik had het gevoel dat ik een stapje hogerop kon en dit bleek achteraf een goede zet. Ik heb bij Emmen veel geleerd van goede trainers als Frank Veldwijk en Nico Haak.” De buitenspeler maakte onder Haak zelfs zijn debuut in het eerste elftal, maar toch besloot hij als A-junior terug te keren op het oude nest, waar hij het heel erg naar zijn zin heeft.

Moet beter
De amateurs in Emmen spelen momenteel in de eerste klasse, twee niveaus hoger dan Musselkanaal. Dit niveau moet voor Gerlach ook haalbaar zijn, mits hij zich goed blijft ontwikkelen. De youngster moet het hebben van zijn snelheid en balbehandeling, maar kent ook zijn verbeterpunten: “Ik wil meer rendement uit mijn acties halen en ik denk dat ik ook beter benut kan worden in het veld. Ik heb zeker nog de ambitie om hogerop te voetballen en ga daar vol voor!”

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Denny Feiken kan niet langs de kant staan

Voor SC Stadskanaal verloopt het seizoen nog niet als gewenst. De ambitieuze derdeklasser wil ...

Vijf vragen aan: Elmar Bijl (Onstwedder Boys)

Toen de KNVB de loting verrichtte voor de eerste knock-out-ronde voor de noordelijke districtsbeker ...