Demy te Velde loodst Valthermond langs Beilen

logo_valthermondWaar gaat dat heen met Valthermond? Een gevleugelde uitspraak in de voetballerij is, dat als je slechte wedstrijden ook weet te winnen, dat je dan kampioen wordt. Als die uitspraak op waarheid berust dan zijn de blauw-witten na gisteren favoriet nummer één voor de titel. Met name voor de pauze bakten de Mondkers er op bezoek bij Beilen niets van. Geen beleving, geen wil om duels te winnen, geen coaching, kortom: Valthermond gaf niet thuis. Na de thee was het een heel ander verhaal en werd er gewonnen. Demy te Velde was met drie goals de grote man.

Valthermond-onwaardig
Voetballend waren de gastheren niet veel beter, maar Beilen toonde wel de wil om energie in de wedstrijd te gooien en kwam na zo’n kwartier spelen dan ook verdiend op voorsprong. Alwin Hendriks reageerde attent na aarzelend ingrijpen van Lars Baas en Tom Meijers. Kort daarop testte Lars Baas doelman Remco Vos met een vrije trap, maar de Beiler goalie was in twee instanties de situatie meester. Vervolgens was het weer Beilen wat de klok sloeg. Xander Koster kwam iets aan lengte tekort om binnen te koppen en een vrije trap van diezelfde Koster ging voorlangs het domein van Erwin Timmer. Timmer reageerde ook nog eens attent op een schot van Koen Hollemans.

0
Youngsters Te Velde en Bulle hadden samen een groot aandeel in de winst… (foto’s: Kees Rustenhoven)

Snel gelijk
Na de pauze en een donderspeech verder dan eindelijk een Valthermond dat bereid was om te werken voor de punten en dan blijkt ook al snel dat de ploeg meer kwaliteit bezit dan Beilen. Binnen vijf minuten na de thee is het 1-1. Tom Meijers zocht en vond met een lange bal zijn maatje Rick Schlimback, die vervolgens door doelman Vos wordt getorpedeerd. Scheidsrechter Fledderus kan iets anders doen naar de stip te wijzen. Demy te Velde voltrekt het vonnis.

Gelukje
Valthermond drukt door en Te Velde ziet zijn kopbal door Vos over getikt. Rick Schlimback schampt een vrije trap van Lars Baas net naast. Even lijkt Valthermond weer aan de verkeerde kant van de score te komen. Koen Hollemans passeerde doelman Timmer met een schuiver, en de 2-1 leek een feit, ware het niet dat Reint Karsten vanuit buitenspel positie het laatste tikje nog geeft.

Hattrick-held Te Velde
Zo rond het uur komen de bezoekers op voorsprong. Demy te Velde legt breed op Jens Bulle, die door Tim Beugels onderuit wordt gelopen. Opnieuw strafschop en rood voor Beugels beslist Fledderus. Demy te Velde kent geen twijfel en laat Vos opnieuw kansloos. Vos is wel de winnaar als Te Velde in buitenspelpositie door mag gaan. Gedecideerd plukt Vos de bal van de Mondker aanvaller, die kort daarop echter toch zijn hattrick zal maken. De voorzet is van Jens Bulle en de voetbeweging van Te Velde is subtiel. Wedstrijd gespeeld.

Boos en trots
“Ik ben in de rust inderdaad wel even tekeer gegaan,” vertelt Harris Huizingh direct na afloop. Het was slappe hap de eerste helft en dat heb ik ze laten weten ook. Ik ben dan wel weer trots hoe de jongens het in de tweede helft hebben opgepakt. Dat was in ieder geval weer Valthermond waardig “, aldus de oefenmeester. Valthermond heeft dit jaar nog de volle buit binnen gehaald en sluipt heel rustig naar de top van de ranglijst. Koploper FC Assen komt zondag in Valthermond op bezoek en bij winst hebben de Valthermonders de minste verliespunten in deze competitie. Waar gaat dat heen met Valthermond?