Nieuw Buinen grijp naast periodetitel

Nieuw BuinenNieuw Buinen had de tweede periodetitel in 1F voor het grijpen, maar dan moest er wel gewonnen worden van het Friese Bergum. Ondanks dat de ploeg van Geert Oosterloo een goede wedstrijd speelde, kwamen zij niet verder dan een 2-2 gelijkspel en hierdoor gaat de periode naar v.v. Emmen. 

Kunstgras
De wedstrijd tussen de nummers twee en vijf van de eerste klasse F werd gespeeld op het kunstgras van BCV. Deze wijziging legde de oranjehemden geen windeieren want in de tiende minuut kwamen zij al op voorsprong via Gert Lukens. Hij schoot vanaf zestien meter de 1-0 achter de doelman.

Nieuw Buinen sterk
Nieuw Buinen speelde sterk op het kunstgras, kreeg een aantal kansen en had verdedigend de zaakjes goed voor elkaar. Echter kon de defensie niet voorkomen dat Bergum na ruim een half uur spelen op gelijke hoogte kwam. Robert Smit zag er hierbij niet heel goed uit en uiteindelijk was het Steffen Kumpe die de 1-1 binnen tikte.

Doelpunt geannuleerd
Na de rust ging de strijd gelijk op en waren er kansen over en weer. Nieuw Buinen leek via Koen Hateboer opnieuw op voorsprong te komen, maar het doelpunt van de spits werd geannuleerd wegens buitenspel. Ook Bergum werd gevaarlijk middels een schot van Joostema en een kwartier voor het einde van de speeltijd kwamen de Friezen op voorsprong door Alex Bosma: 2-1.

Doelpunten nodig
De gasten hadden nu twee doelpunten nodig om alsnog de periodetitel te pakken. Zij kwamen wel na ruim tachtig minuten op 2-2 door Arnoud Bentum, maar de winnende treffer viel, ondanks een aantal kansjes, niet meer voor Nieuw Buinen.

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer wint ook van BATO

Ook na vier speelronden heeft Alteveer de volle buit. BATO moest er vandaag in ...

Musselkanaal stoot Onstwedder Boys uit de beker

Blessures bij Musselkanaalster verdedigers zorgden ervoor dat trainer Bernd van Bolhuis een opmerkelijke actie ...

Borger geen periodekampioen na remise tegen Wildervank

Borger speelde gelijk tegen Wildervank en zag zo de periodetitel aan de neus voorbij ...