Veerkrachtig Mussel houdt punt op ‘De Slenk’

Mussel.jpgNa een serie van diverse winstpartijen stond voor SV Mussel een heuse topper tegen Tiendeveen op de rol. Vooraf werd door trainer Van der Meer geconcludeerd dat deze wedstrijd niet beslissend voor de strijd om nacompetitie-plekken zou zijn, maar dat het gat tussen beide ploegen bij verlies voor Mussel wel erg groot zou worden: met de 3-3 remise die uiteindelijk op het bord stond, werd het van beide werelden een beetje.

Terechte ruststand
In de eerste helft had de thuisploeg het lastig met Tiendeveen: Sander Blok had al na twee minuten de score kunnen openen, maar doelman Hammenga redde bekwaam. De eerste kans voor Mussel kwam er via Lars Hemmes, maar de clubtopscorer knikte over. Na tien minuten spelen was het toch raak voor Blok, die een hoekschop met het hoofd tot doelpunt promoveerde. Halverwege de eerste helft wist Blok de voorsprong zelfs te verdubbelen: opnieuw kwam de treffer voort uit een corner, zij het dat Blok nu trefzeker was met de voeten. Mussel was via een vrije trap van routinier René Brinks gevaarlijk en Hemmes was nog een keer kansrijk met het hoofd, maar op de voorsprong van Tiendeveen was niet af te dingen.

Ander vaatje
Na de thee tapte Mussel echter uit een ander vaatje en wist het na iets meer dan een uur spelen de marge te verkleinen: Lars Hemmes volleerde de bal fraai langs doelman Bouwman. De roodhemden kozen hierna voor een nog opportunistischer speelwijze, waardoor het nog meer grip op de wedstrijd kreeg. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd resulteerde dit in de gelijkmaker van René Brinks, die een vrije trap tegen de touwen schoot. Tiendeveen zat niet bij de pakken neer en bracht met Hendri Zuidema een pinchhitter.

Veerkracht
Een succesvolle zet, want enkele minuten stond Zuidema aan de basis van de 2-3: de invaller kopte een corner door, waarna Nick de Roo de derde treffer van de bezoekers op het scorebord zette. Mussel toonde echter veerkracht en kwam nog een keer langszij. Arjen Raveling werd binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarna Wim Wubs vanaf de stip voor de 3-3 eindstand tekende. Door de remise blijven beide ploegen in balans qua winstpunten, maar houdt Tiendeveen nog twee wedstrijden tegoed.