Alteveer verliest terecht van Bellingwolde

Alteveer heeft in eigen huis een ruime, terechte nederlaag geleden tegen het hoog geklasseerde Bellingwolde. Na een 0-3 ruststand speelden de geel-zwarten in de tweede helft beter, maar konden zij niet voorkomen dat in de slotfase de eindstand op 0-4 werd bepaald.

Meems afwezig
Dat het een lastige middag ging worden voor Alteveer, was van tevoren bekend. De thuisploeg moest het doen zonder sterkhouder René Meems en de laatste man werd node gemist. Er werd slap begonnen aan het duel, bijna alle duels werden verloren en men kwam er nauwelijks aan te pas. Na een klein kwartier kwam Bellingwolde dan ook terecht op 0-1 via Martin Ras. Zijn eerste inzet werd knap gered door keeper Van Duuren, maar in de rebound was het alsnog raak.

Diagonaal raak
Tien minuten later viel de 0-2. Een vrije trap van ongeveer twintig meter werd door Dennis Klooster snoeihard in de rechter bovenhoek geschoten. Snel hierna stond het ook al 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Na een corner viel de bal voor de voeten van Lesly Korte, die vervolgens de bal diagonaal raak schot. Alteveer wist voor rust slechts één keer echt gevaarlijk te worden. Ray den Boef legde bal terug vanaf rechts op de inkomende Bryan Schenkel, die zijn inzet naast zag gaan.

Schot gekraakt
Tijdens de rust zette Rik Udema zijn ploeg iets anders neer, om toch nog iets van de wedstrijd te kunnen maken. De eerste kans was echter alweer voor Bellingwolde, dat een kopbal rakelings over zag gaan. Alteveer kreeg na rust iets meer mogelijkheden, maar deze waren niet aan Altunay en Den Boef besteed en ook Roy de Wijk zag een schot gekraakt worden.

Eerherstel
Met de 0-3 voorsprong op zak was Bellingwolde na rust minder nadrukkelijk aanwezig. Wel wisten zij in de absolute slotfase nogmaals te scoren. Een vrije bal leek een prooi voor Van Duuren, maar hij liet de bal los en Ras was er als de kippen bij om zijn tweede van de middag te scoren. Zo werd er met 0-4 verloren en krijgt Alteveer zondag de kans op eerherstel tegen Gieterveen.