HOC wint duel, maar verliest Sander Zikken

Hoe snel kan een club nieuwe normen voor zichzelf stellen? Na een uitstekend seizoen promoveerde HOC naar de vierde klasse, waarin het met een aanzienlijk versterkt team indruk maakte én meedraaide in de top. Vanaf december ging het wat stroever en werd er in vier wedstrijden ‘slechts’ één punt behaald. Afgelopen zondag voldeed de ploeg van Jans Spiegelaar weer aan de nieuwe norm: tegen DVC ’59 werden drie punten bijgeschreven en werd de derde plaats verstevigd.

Benutte strafschop
Vanaf het eerste fluitsignaal liet HOC merken dat het enkel genoegen nam met een overwinning. De verdediging van DVC ’59 werd uit elkaar gespeeld middels vlot lopende aanvallen en het wachten was op de openingstreffer. Daar waar de marge bij de thee zeker drie had kunnen zijn, deed HOC zichzelf te kort: via een benutte strafschop van Mark van Bergen was het halverwege 0-1.

Uitspelen
In de tweede helft was het veldspel van de bezoekers van een iets lager niveau, waardoor DVC ’59 een goede kans op de gelijkmaker kreeg. Marnik Nieborg liet echter zien een betrouwbare goalie te zijn, door redding te brengen. Een speler van de thuisploeg verschafte HOC vervolgens lucht door een voorzet van Van Bergen achter zijn eigen keeper te werken: 0-2. Hierna speelde de fusieclub uit Odoorn het duel zakelijk uit.

Onfortuinlijke Zikken
Smet op de wedstrijd was het uitvallen van Sander Zikken. De aanvaller, die na lange tijd weer eens in actie kwam in de hoofdmacht van HOC, moest geblesseerd het veld verlaten. Zikken bezocht een ziekenhuis, waar uit onderzoek bleek dat hij een scheurtje in zijn kuitbeen had opgelopen. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen nipt langs FC Assen

Nieuw Buinen heeft zich iets steviger tussen de topploegen uit de eerste klasse F ...

Middenmoter SJS sluit af met nederlaag

Iets met ‘des keizers baard’: deze omschrijving was van toepassing op de laatste wedstrijd ...

Puike eerste helft brengt Valthermond overwinning tegen Annen

Valthermond speelde met name in de eerste helft uitstekend, maar vergat zichzelf te belonen. ...