Musselkanaal leek op bezoek bij Twedo drie zeer belangrijke punten te gaan pakken, maar na een 0-2 voorsprong moest men uiteindelijk de punten delen. Met dit puntje schieten beide ploegen weinig op en blijft het vechten tegen degradatie, ook omdat de concurrentie wel punten wist te pakken. Komende zondag speelt de ploeg van Bernd van Bolhuis de Kanaalstreek-derby tegen Titan en is winst een absolute must om niet verder achterop te raken.

Niets aan de hand
Het begon zo goed voor de groenhemden in Nieuw-Amsterdam. Binnen twintig minuten stonden zij namelijk 0-2 voor en leek er niets aan de hand. De openingstreffer werd gemaakt door Tjeerd Sikkema, die slecht verdedigend werk van Twedo afstrafte. Even later maakte topscorer Jordy Oost de tweede goal voor Musselkanaal en leek de ploeg op weg naar een overwinning.

Rake strafschop
Door deze achterstand kwam bij Twedo ook meer het besef dat er wat moest gebeuren en zij zochten volop de aanval. Met name in het laatste kwartier van de eerste helft kwam Musselkanaal er niet meer aan te pas en nadat Mark Rabbers eerst een inzet van de lijn gehaald zag worden werd hij even later onreglementair gestuit binnen de zestien. Sander Boer legde aan voor de strafschop en bracht de spanning terug: 1-2.

Man van de wedstrijd
Ook in het tweede bedrijf was het Twedo dat de klok sloeg en al snel kwamen zij op gelijke hoogte. Jeroen van den Ham was de maker van de 2-2. Hierna ontpopte Musselkanaal-keeper Arjan Scholte Aalbes zich tot man van de wedstrijd, door de thuisploeg meerdere malen van het scoren af te houden. Hierbij werd hij één keer gered door de deklat, na een schot van Rabbers.

Van de lijn
Musselkanaal had na rust weinig in de melk te brokkelen en kwam enkele keren goed weg, onder andere door weer een bal van de lijn te halen. Echter was de laatste kans van de wedstrijd wel voor de groen-witten. Jordy Oost wist bijna te profiteren van een verdedigingsfout, maar hij miste en zo bleef de stand gelijk.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC strijdend ten onder tegen EHS ’85

Op Sportpark Hoogte der Heide ontving GKC titelkandidaat EHS’85. Na de klinkende overwinning van ...

Valthermond zet zichzelf steviger aan kop

Zonder zelf nou echt tot een wervelend optreden te komen, had Valthermond geen kind ...