SV Mussel langs SETA: Lars Hemmes matchwinner

De Kanaalstreek-derby in de vijfde klasse E bleek een typische derby: meer hoogstaand vooraf, dan tijdens de wedstrijd. In de eerste helft ging dit cliché zeker op aan de Schoolstraat, waar SETA hard werkte en Mussel probeerde te voetballen op het hobbelige veld. Pal voor rust werd het verschil gemaakt door Lars Hemmes: 0-1 voor SV Mussel.

SETA bijna verrast
Het eerste echte gevaar ontstond na zo’n 25 minuten, toen Lars Hemmes een lange bal goed klaar legde en een van richting veranderd schot van Arjan Raveling doelman Patrick van der Werff bijna verraste. De grootste kans was even later voor Lars Hemmes, die een afgemeten voorzet van Wim Wubs vrij voor het intikken had, maar oog in oog met Van der Werff faalde.

Op slag van rust
Toen een vrije trap van René Brinks nog voor de thee gekeerd werd door de SETA-goalie, was Roy Breedveld er als de kippen bij. Hij scoorde, maar de goal ging niet door wegens vermeend buitenspel. Vlak voor de thee trad Van der Werff weer succesvol op, toen Wim Wubs voor zijn neus opdook. Wat stelde SETA er tegenover? Een gevaarlijk indraaiende vrije trap, die keeper Hammenga laat zag aankomen. Groot was de verrassing dan ook niet toen de SVau pal voor rust op voorsprong kwam. Wie anders dan Lars Hemmes kopte een afgemeten voorzet van Arjan Raveling binnen: 0-1.

SV Mussel voor het SETA-doel… (foto’s: Harold Woortman)

Breekpunt
Na de rust kwam SETA nog goed uit de startblokken. Dat resulteerde al snel in SETA’s grootste kans in de wedstrijd. Rolf Beekman ging goed door aan de linkerkant, kwam het strafschopgebied in, maar schoot daarna wild over. Niet veel later was het met de dadendrang van SETA gedaan. Ricardo van der Werff kreeg kort achter elkaar twee gele kaarten, de laatste voor een oliedomme charge op Lars Hemmes en kon inrukken.

Negen spelers
Daarna kabbelde de wedstrijd voort. SV Mussel wist nog wel gevaarlijk te worden, maar scoorde niet meer. Zo bleef het toch spannend, want SETA had maar een momentje nodig en loerde daar ook op. Dat lukte niet, mede doordat de equipe van Harm Bolk met negen man eindigde door een blessuregeval bij Johan Principaal.

Aanjager Kral
Zo kon Mussel de broodnodige punten in de strijd om nacompetitie bijschrijven, terwijl SETA in de onderste regionen blijft bivakkeren. Wellicht dat de rentree van Willy Kral de ploeg extra punten kan opleveren. Vanmiddag moest de ervaren spits er nog voor rust vanaf wegens een blessure. Wanneer hij de komende tijd fit is, is SETA in staat her en der punten te pakken.