Nieuw Buinen loopt opnieuw averij op

Zonder de ontbrekende Frank Schijff en Arnoud Bentum trad Nieuw Buinen voor de derde keer in week aan: na de remise in Bergum werd in het bekertoernooi (midweeks) afgerekend met Noordwolde. Dat de ‘Engelse week’ wellicht iets teveel van het goede was voor de oranjehemden bleek wel uit het feit dat VKW niet werd verslagen: 1-1.

Onbespeelbaar veld
Dat het een lastige ontmoeting zou worden, werd al na twee minuten duidelijk: goaltjesdief Anjo Willems profiteerde van een fout van doelman Smit. Daarmee werd Smit slachtoffer van het bijzonder slecht bespeelbare hoofdveld van het prachtige sportpark “Buunerdrome”.  Gelukkig voor de goalie werd zijn misser al binnen tien minuten teniet gedaan door een treffer van Gert Lukens.

Topscorer Lukens
De ervaren middenvelder maakte alweer zijn negende treffer van het seizoen, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met clubtopscorer Bentum. Een andere aanvallende kracht, Koen Hateboer, kreeg voor de thee niet echt voet aan grond. Eén keer wist hij te ontsnappen aan zijn directe bewaker, maar doel treffen lukte niet.

Morsen
Na de thee was Nieuw Buinen de bovenliggende partij, met meer balbezit dan de bezoekers uit Westerbork, maar kwam het niet tot scoren. Kansen op de voorsprongen deden zich voor via Koen Hateboer en Lukens, maar onzuiverheid en doelman Mulder stonden succes in de weg. De laatste kans van de wedstrijd kwam op naam van Roan Poelstra, maar de verdediger bleek niet voldoende koel om zijn ploeg de volle buit te bezorgen. Met het tweede puntverlies in net zoveel wedstrijden bewijst Nieuw Buinen zichzelf een slechte dienst. Zeker in de wetenschap dat ook koploper Achilles 1894 blijft morsen.