Gasselternijveen verrassend voorbij SC Roswinkel

Na de geflatteerde nederlaag van vorige week tegen GKC (4-1), stond afgelopen zondag SC Roswinkel op het programma voor Gasselternijveen. Eerder dit seizoen werd er met ruime cijfers verloren: er moest dus wat recht gezet worden. En dat lukte verrassenderwijs: 1-2.

Verrassing
Het veld in Roswinkel had in de winterperiode waarschijnlijk veel te verduren gehad, want het was alles behalve een biljartlaken. Wellicht was dit achteraf wel een voordeel voor de Nieveensters, maar van mooi en goed voetbal was er deze middag geen sprake. Dat gold overigens voor beide partijen: slechte spelhervattingen, ballen die meters van de voeten sprongen, passes die niet aankwamen. Daar tegenover stond een grote werklust en werd er voor elke meter hard geknokt.

Stift
Het was Alvin Boekelo, die met zijn snelheid en mooie traptechniek, na ongeveer zeven minuten spelen de score opende. Na een rush vanaf zijn linksback-positie was hij menig speler te snel af en wist hij zelfs nog met een hele mooie stift de bal geweldig over de keeper in de kruising te schieten: 0-1. Daarna was het Roswinkel dat direct de aanval zocht, maar geen vuist kon maken. Nieveen kon nog een paar keer gevaarlijk uitbreken via Thomas Verschoor, maar deze werd vakkundig met bal onderuit gehaald.

Gasselternijveen viert de overwinning als een kampioenschap… (foto’s: Esme Hemmes)

Penalty Roswinkel
Op slag van rust kreeg Roswinkel nog een penalty. Bart Botterblom vond dat hij de bal eerst speelde binnen zijn eigen strafschopgebied, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Volgens hem werd de spits van Roswinkel genadeloos onderuit getrapt. De penalty werd beheerst ingeschoten en keeper Bies was kansloos: 1-1.

Nieveen gevaarlijk
Na de rust werd het veldspel er nog niet beter op. Nieveen was gevaarlijk met individuele acties van Botterblom en Boekelo. Na bijna twintig minuten gespeeld te hebben in de tweede helft liet Boekelo weer van zich horen door met een mooie actie links op te stomen, de keeper uit te spelen en de bal bij Jochem van Klaveren af te geven. Van Klaveren, die de bal zelf in had kunnen schieten, koos er voor om Kevin Hemmes in stelling te brengen. Hemmes faalde echter, maar gelukkigerwijs kreeg Van Klaveren de bal vanuit de kluts weer voor de voeten. Ditmaal bedacht hij zich niet en met een hard schot zette hij de 1-2 op zijn naam.

Organisatorisch goed
Roswinkel probeerde het spel nog wel weer te maken, maar ook zij waren ongelukkig in de passing. Daarnaast stond Nieveen organisatorisch ook goed om het Roswinkel heel lastig te maken. Door hard werken en er als team te staan heeft Gasselternijveen tegen Roswinkel drie punten bij kunnen schrijven, waardoor ze gestegen zijn van plaats dertien naar plaats tien. De volgende tegenstander voor de roodhemden is hekkensluiter Buinerveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

ASVB, Annen en Rolder Boys door in de beker

ASVB, Annen en Rolder Boys plaatsten zich allen voor de volgende ronde van de ...

Westerwolde verslaat streekgenoot PJC

Westerwolde boekte een duidelijke overwinning op streekgenoot PJC.

SJS mist aansluiting opnieuw

Het lukt SJS maar niet om de stap naar de subtop van de vierde ...