Zwaarbevochten overwinning voor Ter Apel op CEC

Waar vooraf  werd vastgesteld dat Ter Apel het altijd lastig heeft bij CEC, bleek dit ook vandaag weer het geval. Op het moeilijk te bespelen veld in Emmer-Compascuum, waar elke club het lastig heeft, boekten de Ter Apelers echter een zwaarbevochten 1-2 overwinning. Hierdoor hebben zij hun positie in de middenmoot verder verstevigd, aangezien de voorsprong op achtervolger Musselkanaal nu tien punten bedraagt.

Goede hoek
De eerste vijf minuten van deze wedstrijd waren voor de thuisploeg, waarna Ter Apel het initiatief over nam. Grote kansen leverde dit niet op en het was CEC dat wel wist te scoren. Hiervoor kregen zij hulp van de scheidsrechter, die een goed verdedigende actie van Jalving bestrafte met een strafschop. Bergman zat nog wel in de goede hoek, maar de Ter Apeler goalie kon de 1-0 niet voorkomen. De frustratie bij de gasten was hierdoor behoorlijk aanwezig, wat hen ten goede kwam in de jacht op de gelijkmaker. Jalving maakte zijn ‘fout’ goed, door een vrije trap goed binnen te koppen: 1-1.

Tweede penalty
De grensbewoners gingen in de tweede helft op zoek naar de voorsprong en zij werden hierbij geholpen door de scheidsrechter. Net als in de eerste helft legde de leidsman de bal gemakkelijk op de stip en dit gaf Jeroen Schoonbeek de mogelijkheid de 1-2 te scoren.

Twee keer rood
In het restant van de wedstrijd vielen er weinig kansen meer te noteren, mede door goed verdedigend werk van Jalving, Van Oosten en keeper Bergman. Wel werden er nog twee rode kaarten uitgedeeld. CEC’er Tim Nikken werd weggestuurd vanwege natrappen en de ingevallen Ter Apeler Veninga kreeg rood na het onbedoeld hard neerhalen van een tegenstander.