Damesvoetbal Nieuw Buinen viert 50-jarig jubileum

Voetbalvereniging Nieuw-Buinen was één van de eerste verenigingen in het Noorden waar het damesvoetbal zijn intrede deed. Dit jaar viert het damesvoetbal bij de oranjehemden haar 50-jarig jubileum en in deze periode heeft de damesafdeling zonder onderbreking een elftal gehad in competitieverband, daar waar andere clubs soms jaren geen team op de been konden krijgen. Een knappe prestatie derhalve, die uiteraard gevierd moet worden!

Bezielende leiding
In de begin jaren van het damesvoetbal was er binnen de KNVB nog geen sprake van het spelen in competitieverband en dus werden er onderling vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd. De oprichter van het damesvoetbal bij Nieuw-Buinen was Adolf Holzapfel. Onder zijn bezielende leiding hield hij het damesvoetbal bij de vereniging in stand én liet hij het groeien tot zelfs twee dames-teams en een meisjesteam.  

Groei
Later liep het ledenaantal terug naar één damesteam en was het soms moeilijk om deze in de benen te houden. Toch is dit altijd weer gelukt en hebben ze het voor elkaar gekregen om het damesvoetbal voor de vereniging te behouden. Na de opening van het nieuwe sportpark ‘Buunerdrome’ groeide de vereniging als geheel en dit was ook te merken bij de dames. In alle categorieën werden er meisjesteams gevormd, wat uiteraard goed was voor de doorstroom. 

Reünie en feestavond
Om het 50-jarig jubileum op te luisteren wordt er op 6 mei 2017 een reünie en aansluitend een feestavond georganiseerd. De reünie voor oud-speelsters en begeleiders vindt plaats tussen 17.00 en 19.30 uur. De kosten hiervoor bedragen € 15,- per persoon. Aanmeldingen kan via www.100jaarvvnieuwbuinen.nl. De aansluitende feestavond is vanaf 20.00 uur met muzikale omlijsting van Duo Sound en Arjan Boltjes

Jubileumcommissie
De jubileumcommissie bestaat uit Adolf Holzapfel, Maria Tiepel, Alie Hulshof, Jacqueline Huiting, Martha Ottens en Janna Niemeyer. Zij zijn tevens nog op zoek naar foto’s en ander materiaal voor het jubileum. Voor vragen en aanvullingen kunt u contact opnemen met Maria Tiepel via 06-45159814 of tiepel@hotmail.com

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Uitslagen + Stand FC Kanaalstreek FIFA Competitie na speelronde 6

Uitslagen en stand na speelronde 5 van de FC Kanaalstreek FIFA Competitie.

Geert Aalderink nieuwe hoofdtrainer FC Ter Apel ’96

FC Ter Apel '96 heeft Geert Aalderink aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen.