Tjeerd Sikkema wil Stadskanaal het voetballen onmogelijk maken

Ze kennen elkaar op dit moment amper. Hoe anders kan dit komende zondag rond de klok van vier uur zijn! Middenvelders Ron Lohuis en Tjeerd Sikkema hebben dan anderhalf uur gestreden voor de winst in de tweede editie van de blauw-groene Kanaalstreek-kraker: SC Stadskanaal versus Musselkanaal. Wat groenhemd Sikkema betreft wordt het een ouderwetse derby: “Ik bereid me voor op twee keer drie kwartier sleuren en duelleren!”

Alleen winst telt
Volgens Lohuis zal zijn Stadskanaal aan het langste eind trekken: “Wij hebben het kampioenschap nog niet uit ons hoofd gezet, dus winnen is de enige optie!” Die overwinning zou betekenen dat de blauwhemden ongeslagen blijven in 2017. Na de nederlaag in Musselkanaal leek Stadskanaal wakker te worden, want een nog steeds niet beëindigde reeks van tien ongeslagen wedstrijden (acht zeges) volgde.

Derby-strijders
Hoe anders verliep het bij Musselkanaal, waar de serie van elf wedstrijd na de derby twaalf punten opleverde. De aanvulling dat van dit puntentotaal acht in de laatste vier wedstrijden werden behaald, laat zien hoe stevig de vormdip van de groenhemden was. Maar het leidt ook tot de conclusie dat de groenhemden in 2017 uitstekende prestaties leveren. Zeker tegen ploegen uit de Kanaalstreek, want zowel Titan als Ter Apel ’96 werd aan de zegekar gebonden.

Ron Lohuis in de oefenwedstrijd tegen Noordster… (foto: Stoffer Bakker)
Ron Lohuis
21 jaar

SC Stadskanaal
Woont in Groningen
Studeert International Business & Languages
Tjeerd Sikkema
21 jaar

Musselkanaal
Woont in Musselkanaal
Werkt als verkoopmedewerker bij Karwei
Tjeerd Sikkema in actie tegen Titan… (foto: FC Kanaalstreek)

Kort erop
Wanneer we Lohuis en Sikkema (afzonderlijk van elkaar) voorleggen dat ze elkaar veelvuldig gaan tegenkomen, komende zondag, blijkt dat de beide middenvelders elkaar nauwelijks kennen. Lohuis geeft aan dat de naam ‘Tjeerd Sikkema’ niet voorbij is gekomen bij hem. Dat geldt andersom ook, hoewel Sikkema wel een boodschap heeft voor de Knoalster: “Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en die ga ik inzetten om Ron een heel lastige middag te bezorgen! Dat geldt overigens voor ons hele team, want wij weten wat we kunnen.” Sikkema haast zich om er aan toe te voegen dat SC Stadskanaal een goed voetballende ploeg is, maar dat men daar komende zondag niet veel aan heeft: “Wij gaan er kort op zitten en laten ze niet voetballen!”

Niet voor niets
Overigens is dat bekend in het blauwe kamp, want Lohuis denkt Musselkanaal afhankelijk gaat zijn van één speler: “Musselkanaal moet het hebben van wilskracht en daarnaast moeten ze hopen dat spits Jordy Oost een goede dag heeft.” Oost zal volgens de Knoalster overigens wel een lastige middag krijgen, tegen het ervaren verdedigingsduo Feiken-Oosting: “Ik heb alle vertrouwen in die mannen én in de goede afloop! Musselkanaal staat immers niet voor niets op de plek waar ze nu staan.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Anne Sybesma is altijd met sport bezig

Anne Sybesma is een van de routiniers van Nieuw Buinen en is altijd met ...

Clubtopscorer Jan Springer: “Het moet echt anders bij SJS”

“Wanneer het puur om voetballende kwaliteiten gaat, dan gaan wij die wedstrijd zaterdag winnen!”, ...

Heldenrol voor Chris Doppler bij rentree

Of de zeer geslaagde rentree van Chris Doppler in het eerste elftal van SJS ...