Valthermond weet weer wat verliezen is

Na zes overwinningen op rij weet Valthermond weer wat verliezen is. Op bezoek in Coevorden gingen de Mondkers met 3-1 onderuit tegen Germanicus, wat op basis van de tweede helft terecht was. De blauw-witten lopen met deze nederlaag schade op in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse L, maar zijn nog steeds kanshebber.

Te Velde kansrijk
Voor de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en dat leverde een duel op waarbij balverlies aan beide zijden schering en inslag was. Namens Valthermond kwam Demy te Velde tot twee keer toe in kansrijke positie, maar beide keren kon de Coevorder defensie de zaak klaren, al blesseerde doelman Jehovah Mendes zich bij een van die reddingen daar wel bij.

Handelende Timmer
Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de jonge goalie een stukje van zijn hamstring afgescheurd heeft. Germanicus kreeg echter de grootste kans. Uit een counter kon Marco Cremer alleen op Valthermond-doelman Erwin Timmer afstormen, maar de spits liet zich te ver naar buiten drijven om nog doel te kunnen treffen.

Kansloos
Tijdens de rust was de algehele tendens dat de ploeg die het eerste zou weten te scoren, ook als winnaar van het veld zou stappen. Dat werd bewaarheid. Zo’n vijf minuten na de rust vond Cremers de geheel vrijstaande Marco Verhoef die Timmer kansloos liet. Vanaf dat moment was het alleen nog Germanicus was de klok sloeg.

Profiterend Germanicus
Bij Valthermond had het trio Gennissen, Braakman en Te Velde, normaal gesproken het kloppende hart van het elftal, hun dag niet en Germanicus profiteerde via nog twee keer Marco Verhoef dankbaar. Eerst was de linkerspits attent toen Erwin Timmer een corner los liet om vervolgens ook nog een voorzet in een keer binnen te zien zeilen. Valthermond redde in de slotfase de spreekwoordelijke eer via Demy te Velde.

Net niet
“Het was vandaag allemaal net niet,” concludeerde Harris Huizingh. “Uit bij Germanicus kun je een keer verliezen. Dat hoort er ook bij. De jongens hebben ook allemaal hun best wel gedaan, daar kan ik niets van zeggen. De uitvoering was niet voldoende.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC niet opgewassen tegen IJhorst

Na een goede start in 5F verloor GKC gistermiddag voor de tweede keer op ...

Stadskanaal krijgt te weinig tegen Sleen

Trainer Rick Slor zal zich de start van het seizoen anders voorgesteld hebben met ...

Valthermond plaatst zich voor promotiewedstrijden

Met nog een wedstrijd te gaan is Valthermond verzekerd van een toetje. Zelf wonnen ...