Borger niet opgewassen tegen koploper DESZ

Borger heeft het uitduel met koploper DESZ met 6-1 verloren. Ondanks een prima eerste helft waarin het uitstekend partij bood, was het in de tweede helft niet meer opgewassen tegen DESZ. Dat resulteerde uiteindelijk in een duidelijke overwinning voor de koploper.

Schier onmogelijk
Vooraf leek het al een schier onmogelijke opgave om te winnen bij DESZ. De ploeg uit Zwartsluis won namelijk al haar thuiswedstrijden en deed dat meestal ook met ruime cijfers. Borger, dat besloten had om zeer aanvallend te gaan spelen omdat er niks te verliezen viel, had bijna profijt van deze instelling. De gewaagde tactiek leverde in het eerste kwartier een aantal dotten van kansen op en het was zeker niet gek geweest als er op dat moment 0-2 op het scorebord had gestaan. Aanvaller Jeffrey Spelten en Diederik Oosterwijk zagen hun grote kansen helaas net enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal scheren.

Op de paal
De lijstaanvoerder leek wakker geschud en kwam naarmate de eerste helft beter in het spel en dat leverde ook kansen op. De vaardige aanvallers Danny Moorman en Tom Kisjes vonden echter doelman Edwin Haandrikman op hun weg. Het dichtste bij een treffer kwam Karlo Naberman die een harde uithaal op de paal zag belandden. Borger bood prima partij in de eerste helft en leek dan ook met een verdienstelijke 0-0 te gaan rusten. Totdat op slag van rust DESZ toch scoorde. Uit een onreglementaire situatie scoorde de thuisploeg en tot verbazing van heel groen-wit werd de treffer nog goedgekeurd ook. Een zeer discutabel moment waardoor Borger met een naar gevoel en een achterstand de kleedkamer in ging. 

Treffer afgekeurd
Direct na rust scoorde Kisjes, die ook verantwoordelijk was voor de openingstreffer, de 2-0. Een fraaie kopbal, waarmee de wedstrijd al vroeg beslist leek. Zeker toen het na een uur spelen 3-0 werd, nadat een corner tegen de touwen werd gekopt door Gertjan Konterman. Niet veel later kon Borger toch nog wat terug doen via Albert Stevens. Kort daarop leek Borger nog een keer te scoren, ware het niet dat de treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De 4-1 bleek vervolgens de genadeklap voor het moegestreden Borger, dat ook nog moest toezien dat de 5-1 en 6-1 werd gemaakt. In de slotfase viel er ook nog een rode kaart voor Mike van der Touw, die zeer ongelukkig op zijn tegenstander terecht kwam.

Maatje te groot
DESZ bleek vandaag gewoon een maatje te groot en won verdiend. De ploeg lijkt ook op weg naar de tweede klasse, want het zag naaste concurrent Nieuwleusen punten verspelen. Voor Borger was de nederlaag nog niet eens zo’n ramp. Volgende week speelt Borger thuis tegen SC Rouveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valse start voor Musselkanaal

Op sportpark ‘De Planeet’ in Klazienaveen stond de wedstrijd tussen Zwartemeer en Musselkanaal op het ...

Ter Apel ’96 za. verliest van concurrent Tiendeveen

De zaterdagafdeling van FC Ter Apel ’96 speelde afgelopen zaterdag tegen collega middenmoter Tiendeveen. ...