Westerwolde legt koploper Siddeburen over de knie

Na een dramatische start wist Westerwolde zondagmiddag in en tegen Siddeburen, koploper en gedoodverfd kampioen van de vierde klasse C, toch aan het langste eind te trekken. Maar het duurde wel tot ver in de blessuretijd eer het Vlagtwedder team de drie belangrijke punten kon bijschrijven. Het waren de zogenaamde “gouden wissels” van trainer Loek Swarts die spelers, begeleiding en supporters na afloop in vreugde deden uitbarsten.

Achter de feiten
Al na vier minuten spelen liep Westerwolde behoorlijk achter de feiten aan. Uit een klutssituatie voor het doel van Westerwolde wist spits Toby Poort van Siddeburen al in de tweede minuut simpel de 1-0 binnen te tikken. En in de vierde minuut schoot Frank Oostland met zijn rechterbeen vanaf de linkerkant de 2-0 binnen. De als voorzet bedoelde bal werd door niemand aangeraakt en keeper Henk Hebers werd dan ook volledig verrast door deze indraaiende vrije trap die in de lange hoek verdween.

Veerkracht
Westerwolde zat echter niet bij de pakken neer en met de nodige energie en inzet trok men richting het doel van keeper Bas Bulthuis van Siddeburen. In de tiende minuut brak Kevin van der Laan op rechts door en bediende met een schitterend pass spits Martin Boer op de juiste wijze. Voor Boer was het een niet al te grote moeite de bal in het doel te glijden: 2-1. Een kwartier later lag de gelijkmaker achter de grabbelende keeper Bulthuis. Uit een half afgeslagen voorzet vanaf de rechterkant wist Jeremy Hekman de sluitpost van de koploper voor de tweede keer te passeren. In het restant van het eerste bedrijf golfde het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer. 

Man van de wedstrijd
Ook in de tweede helft deden beide teams weinig voor elkaar onder. Nu was het echter Westerwolde dat al vrij snel wist te scoren. Na goed doorzetten van Martin Boer wist middenvelder Frank Riks de bal met een mooie schuiver in het doel van Siddeburen doen verdwijnen. Met dit doelpunt en het verder vertoonde spel kon de immer strijdende middenvelder naderhand als man van wedstrijd worden uitgeroepen. Siddeburen drong hierna wel aan, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Westerwolde kreeg middels counters ook uitgelezen mogelijkheden de score te verhogen.

Slotfase
Toch wist Toby Poort vijf minuten voor het einde van de speeltijd opnieuw doeltreffend uit te halen. Menig toeschouwer dacht daarna dat het aantrekkelijke duel in een remise zou eindigen. De van langdurig blessureleed teruggekeerde Roy de Jongh en de eveneens ingevallen René van der Laan besloten echter anders: voor open doel was het voor Van der Laan een klein kunstje om de voorzet van De Jongh tot treffer te promoveren. Kort na de beslissende treffer floot de arbiter van dienst af. 

Degradatiestrijd
In het rechter rijtje van de competitiestand is de strijd om de fel begeerde tiende plaats nu volledig ontbrand. Door de winst van Westerwolde doet ook de Vlagtwedder brigade weer volledig mee om deze plaats die rechtstreekse handhaving in de vierde klasse garandeert. Met de inzet van vanmiddag en het bij vlagen goede spel moet het haalbaar zijn deze positie aan het eind van de competitie te bereiken. Volgende week speelt Westerwolde thuis tegen het in dezelfde situatie verkerende WEO.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS krijgt veerkrachtig Onstwedder Boys er niet onder

Onder een heerlijke lentezon was de derby aan de Julianastraat tussen SJS en Onstwedder ...

Slechte generale repetitie voor HOC

HOC maakt tot nu toe een aardig seizoen door, en de plaats op de ...