Borger doet zichzelf tekort tegen Rouveen

Borger heeft in eigen huis een nipte 0-1 nederlaag geleden tegen SC Rouveen. Een nederlaag die gezien het wedstrijdbeeld niet terecht te noemen was. Maar het enige wat Borger fout deed deze middag en wat Rouveen wel goed deed, dat was het maken van een doelpunt. Het zondagsschot van Robert huisman bleek uiteindelijk de doorslag te geven.

Enorme knollentuin
Op de enorme knollentuin in Borger was het lastig voetballen deze middag. De gemeente doet al weken vrij weinig aan de velden, waardoor deze zeer moeilijk bespeelbaar zijn. Het devies van vandaag was dan ook veelal de lange bal hanteren en vanuit daar te gaan voetballen. Met een hoop strijd en beleving moest een goed resultaat dan ook mogelijk zijn voor de groenhemden, die nog altijd in de gevarenzone verkeren.

Bijzonder fraai
Behoudens de eerste tien minuten leverde Borger een prima wedstrijd af en was het de bovenliggende partij deze wedstrijd. Binnen die eerste tien minuten lukte het Rouveen echter wel om te scoren. Op bijzonder fraaie wijze knalde Robert Huisman van een meter of 35 het leder achter de verbouwereerde doelman Edwin Haandrikman.

Ongelukkig in afronding
Borger herpakte zich uitstekend en kreeg steeds meer grip op het duel en dat leverde ook kansen op. Maar kansen creëren is één, ze afmaken is twee. En daar schortte het juist deze middag aan bij Borger, dat ongelukkig in de afronding bleek. De beste kans was voor Ronald Bulthuis die zijn honderdste treffer voor Borger op de schoen had, maar van dichtbij werkte hij de bal over het doel heen. Niet veel later leek Luuk Kenter alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar alleen voor de keeper kwam hij ook niet tot scoren. Al had de bal daar ook op de stip gekund, daar het leek dat Kenter werd onderuit gehaald tijdens zijn schotpoging.

Van de lijn
Het zat de groenhemden niet mee, die ook nog een aantal malen uit corners gevaarlijk werden. Zo teisterde een corner van Björn Everts de lat en zag Kenter nog een inzet van de lijn gehaald worden. Ook na rust hetzelfde spelbeeld waarin Borger maar bleef drukken op de defensie van Rouveen. De kansen waren in deze helft een stuk spaarzamer, maar bij vlagen waren ze wel te noteren. Kenter vond echter continu de doelman van Rouveen op zijn weg en anders ruimden de verdedigers van de bezoekers de bal wel op. Die kregen in de slotfase op de counter nog een paar mogelijkheden om het duel te beslissen, maar lieten dit na.

Felle strijd
Het bleef uiteindelijk bij 0-1 en dat was voor Borger zuur te noemen. Het had er alles aan gedaan alleen het vergat zichzelf te belonen deze middag. Borger blijft in een felle strijd verwikkeld om degradatievoetbal en zal de komende weken de punten moeten gaan binnen halen. Volgende week gaat het op bezoek bij ZZVV.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SC Stadskanaal niet opgewassen tegen WKE ’16

Stadskanaal was niet opgewassen tegen WKE '16. De Emmenaren boekten alweer de vijfde overwinning ...

CSVC laat Borger kansloos

Borger kende een valse start met een 4-0 nederlaag tegen CSVC.