Sellingen laat DVC ’59 ontsnappen

Sellingen heeft zichzelf tekort gedaan tegen DVC ’59, door in de slotseconden een overwinning weg te geven. Nick Mink bepaalde vlak voor het eindsignaal de stand op 2-2. Toch pakten de geel-zwarten wél een punt tegen de hoger geklasseerde club uit Nieuw-Dordrecht en bleven zij voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen.

Angstgegner
In het verleden moest Sellingen meer dan eens een grote nederlaag incasseren tegen ‘angstgegner’ DVC ’59, dus waren de mannen van Arend Scholtens gewaarschuwd. Ook zonder een aantal vaste basisspelers namen de bezoekers direct het initiatief en lieten zij DVC niet in het spel komen. Sellingen sneed een aantal keren goed door de verdediging van de thuisclub en dit leverde al vroeg een voorsprong op.

Komduur scoort
Ynze Komduur mocht in de achtste minuut aanleggen voor een schot vanaf 25 meter, waarmee hij de bal prachtig in de linker bovenhoek joeg: 0-1. Ook na deze eerste goal bleven de geel-zwarten de betere ploeg en kon DVC alleen maar volgen. Kort voor rust had Gerard Potze nog de mogelijkheid om de marge te vergroten, echter stuitte hij op de keeper.

Hamstringklachten
Helaas voor Sellingen moest de jonge Ian de Vrieze in de pauze vervangen worden vanwege hamstringklachten. Arne Tammenga nam zijn plaats over. De invaller zag DVC al snel op gelijke hoogte komen. Sellingen was niet bij de les en binnen dertig seconden stond het 1-1 door een treffer van Melvin Mink. Zij hadden het hierna moeilijk en vergaten te voetballen. Toch leverde dit geen kansen op voor DVC, waardoor de stand voorlopig ongewijzigd bleef.

Keepersfout
In de laatste twintig minuten herpakten de Sellingers zich weer en in de 88e minuut werd dit beloond met een nieuwe voorsprong. Jasper Abeln was de maker van de 1-2. Hierna was het wachten op het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Boer-Rookhuizen, waardoor de punten binnen waren. Deze vlieger ging echter niet op, want door een keepersfout bij Sellingen kon Nick Mink in de dying seconds de gelijkmaker binnen tikken.

veerbeek

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 in de tweede helft ten onder

Na de eerste thuisoverwinning van vorige week is De Treffer ’16 er niet in ...

Effectief Nieuw Buinen bekert verder

Eersteklasser Nieuw Buinen heeft in een bekerduel met tweedeklasser DZOH op zakelijke wijze de ...

Titan plaatst zich voor nacompetitie met zege op Witteveense Boys ’87

Titan kan zich gaan voorbereiden op de nacompetitie dankzij de zege op Witteveense Boys ...