Valthermond pakt de draad weer op

De opdracht vooraf was duidelijk. Wilde Valthermond mee blijven doen in de race om de titel, dan was winst op het in een blakende vorm verkerende Hoogezand noodzakelijk. De mannen van Harris Huizingh slaagden middels een 3-1 overwinning ruimschoots in die missie. Met nog zes wedstrijden voor de boeg staan de blauw-witten er erg goed voor met één verliespunt minder dan koploper FC Asen.

Stroeve start
Het begin ging voor de thuisploeg niet van een leien dakje. In de warming-up bleek aanvoerder Theo Gennissen toch niet fit genoeg om te spelen en na vijf minuten moest ook Stefan Arendsen geblesseerd het veld verlaten. Namens de gasten had Peter van Son toen al eens over het doel van Erwin Timmer geknald. In de minuten die volgden mikte Hoogezands topschutter Justin Slor over en naast. De eerste de beste Monker aanval was meteen prijs en de treffer kon het handboek voor trainers in: Gydo Buurman vond met een voorzet Demy te Velde, die vervolgens in een vol strafschopgebied de één-twee aanging met Jens Bulle. Het lobje waarmee doelman Job van der Linde vervolgens werd verschalkt was even fraai als de hele aanval zelf.

Heersend Valthermond
Vanaf dat moment heerste de thuisploeg en de verdubbeling van de score was niet meer dan logisch. Demy te Velde stuurde nu Gydo Buurman diep en die profiteerde dankbaar van halfslachtig ingrijpen van de Hoogezandster defensie. Nadat Slor een kopballetje door Timmer gepakt zag worden had Edwin Drenth de score nog verder uit kunnen bouwen. Van der Linde kreeg een schot van Jens Bulle niet onder controle, maar had het geluk dat Drenth over schoot.

Edwin Drenth scoort de derde Mondker treffer… (foto’s: Kees Rustenhoven)

Aansluitingstreffer
In de tweede helft werd het er aan de zijde van de thuisclub niet beter op. Gesteund door een 2-0 voorsprong zou je verwachten dat er vrijuit gevoetbald kon worden, maar juist dat vergaten de blauw-witten. Het piepjonge Hoogezand kroop meer en meer uit zijn schulp en kon na twintig minuten spelen de aansluitingstreffer maken. De handsbal was van Stephan de Vries en Junior Vos schoot de toegekende strafschop werkelijk fenomenaal in de kruising.

Overwinning
Verder liet Valthermond het echter niet komen. Edwin Drenth sprintte puur op kracht zijn directe tegenstander eruit om vervolgens Van der Linde kansloos te laten, zodoende de marge weer op twee brengend. Nadat Junior Vos nog een vrije trap naast mikte had uitblinker Rick Schlimback pech dat zijn knal op de vuisten van Van der Linde uiteen spatte. De overwinning was toen echter al een feit. Harris Huizingh was uiteraard een tevreden trainer, al keek hij ook nog kritisch naar de tweede helft: “In de eerste helft was het een leuke wedstrijd en hebben we ook goed gespeeld. Na de rust vergeten we te voetballen. We blijven zo mooi mee doen, al blijft het ongekend spannend bovenin.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld wint, Mussel wacht nog op eerste zege.

Overzicht van de bekerwedstrijden van Bareveld, Mussel en Pekelder Boys.

SPW geeft voorsprong uit handen tegen VVK

SPW leek lange tijd op weg naar een zege, maar gaf een 0-3 voorsprong ...

TEVV en FVC komen niet tot scoren

TEVV en het Leeuwarder FVC hielden elk een puntje over hun onderlinge duel. De ...