NWVV heeft in de ontmoeting met NKVV rechtstreekse degradatie afgewend. Na de overwinning op de hekkensluiter is het gat tussen beide ploegen twaalf punten: de kans NKVV haar resterende wedstrijden allen met ruime cijfers wint is nihil. Hierdoor kan NWVV zich richten op de nacompetitie. Of hopen op het wonder waarbij SVBO en Angelslo in de resterende weken worden gepasseerd. Het gat met deze ploegen is respectievelijk één en vier punten.

Kanon Mihalj
Als zo vaak dit seizoen was Marko Mihalj de belangrijkste man aan de kant van NWVV: de topscorer van de Kanaalstreek voegde twee streepjes aan zijn totaal toe, waarmee de teller nu op 21 goals staat. Behalve Mihalj verscheen ook de naam van Peter Stap op het wedstrijdformulier. Door deze drie goals werd NKVV aan de kant gezet: 3-0.

Kopgoals
Op basis van het wedstrijdbeeld was dit een volstrekt logische en terechte uitslag. Al vanaf de beginfase was NWVV de bovenliggende partij, maar de Nieuw-Weerdingers wisten het verschil pas na het missen van enkele kansen te maken: Marko Mihalj volleerde raak uit een corner. Ook uit de volgende corner was het raak. Nu was het Stap die de bal tegen de touwen kopte. Al voor de thee kwam de eindstand op het bord, toen Mihalj op aangeven van Jasper Jansen ook trefzeker was met het hoofd.

Ingecalculeerd
In het tweede helft kwam de zwart-blauwe brigade van Geert Aalderink niet meer tot scoren. Dat wil zeggen: niet reglementair, want voor de tweede keer werd een treffer van Drazen Jagodic afgekeurd. Via Aardema en Mihalj kreeg NWVV nog wel wat kansen, maar de marge werd niet meer vergroot. Al met al een ingecalculeerde, maar daarom niet minder noodzakelijke overwinning voor NWVV.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bareveld hard onderuit tegen PJC

Degradatiezorgen nemen toe voor Bareveld, dat een forse nederlaag leed bij PJC.

Onstwedder Boys bindt ook Harkstede aan de zegekar

Onstwedder Boys blijft goede resultaten boeken in de voorbereiding, nu werd Harkstede met 0-5 ...

Gieterveen kan de weg omhoog niet vinden

De prestaties van Gieterveen in het huidige seizoen blijven achter bij de verwachting. Onlangs ...