Westerwolde zet concurrent aan de kant

In een wedstrijd die vooraf als ‘zes-puntenwedstrijd” kon worden gekarakteriseerd, zette Westerwolde zondagmiddag concurrent WEO op een simpele doch effectieve wijze opzij. Daar waar het team uit Woldendorp in de gehele wedstrijd slechts één echte kans creëerde, was Westerwolde deze middag de kampioen van de opgelegde mogelijkheden. Vooral in de eerste helft was het voor de mannen van Loek Swarts meerdere malen hopeloos falen in de afwerking. Twee keer werd de paal geteisterd, maar de bedrijvige spitsen wisten niet te scoren. Na de thee toonden de Vlagtwedders zich meer trefzeker en werd er uiteindelijk met 3-0 gewonnen.

Twee keer paal
Westerwolde voetbalde in de eerste helft naar hartenlust richting het doel van de prima keepende goalie van Woldendorp, maar in het strafschopgebied wist men niet de beslissende ruimte te vinden. Soms lag hier het individuele spel aan ten grondslag, maar ook de nauwkeurigheid in de afronding liet dus te wensen over. Wel waren Martin Boer en Jeremy Hekman dicht bij een treffer door buiten bereik van de keeper de bal op de paal te schieten. Aan de andere kant moest keeper Henk Hebers van Westerwolde vlak voor rust handelend optreden. Hij duwde in een uiterste krachtsinspanning de bal op de paal met een corner tot gevolg. Vrij snel hierna kon de prima leidende scheidsrechter Brussen uit Emmen voor het rustsignaal fluiten.

Uitblinker Van der Laan
In de tweede helft ging Westerwolde op dezelfde voet verder en bestookte keer op keer het doel van de Woldendorpers. Het duurde echter bijna een uur spelen eer de ban werd gebroken. Met een prachtige pass stuurde laatste man Ferdy Kuiper de deze middag uitblinkende Kevin van der Laan de diepte in. Met een mooie lob verschalkte deze de uit zijn doel gekomen keeper van WEO. Een prachtig doelpunt dat dan ook uitbundig werd gevierd. Na een misser in de verdediging van WEO verdubbelde Martin Boer een paar minuten later de voorsprong van Westerwolde. Via de onderkant van de lat knalde hij de bal onhoudbaar in het doel.

Koud kunstje
Dat er ook nog een derde doelpunt kon worden bejubeld was te danken aan opnieuw Kevin van der Laan. Behendig soleerde hij op de achterlijn langs een aantal verdedigers, waarna hij de bal keurig voorzette op de ingelopen Merijn te Velde. Voor hem was het een koud kunstje deze mooie aanval af te ronden. Hoewel Westerwolde bleef aandringen, lukte het niet meer te scoren en werd de wedstrijd dan ook afgesloten met een 3-0 overwinning voor de Vlagtwedder brigade.

In eigen hand
Door deze belangrijke overwinning klom Westerwolde van de elfde naar de achtste plaats in de stand van deze competitie. Met nog vijf wedstrijden te gaan heeft het team van aanvoerder Arjen Heidekamp lijfsbehoud weer in eigen hand. Van belang voor Westerwolde is het verloop van de diverse inhaalwedstrijden die er in het Paasweekend en daarna op de rol staan. Na het gelijktrekken van het aantal wedstrijden valt pas goed op te maken hoe de onderlinge krachtsverhoudingen in deze tot nu spannende klasse er uitzien. Volgende week speelt Westerwolde in Hoogezand-Sappemeer tegen HSC.