Valthermond loopt schade op bij Rolder Boys

Valthermond heeft nagelaten goede zaken te doen in de strijd om de titel in de tweede klasse L. Op sportpark ‘Boerbos’ gingen de Mondkers met 2-1 onderuit. Een nederlaag die de verhoudingen op het veld geen recht deed. De thuisploeg kreeg namelijk een aantal fraaie kansen, maar was slordig in de afronding én zag een treffer van Lars Uineken afgekeurd worden. Edwin Drenth maakte het duel in de slotfase nog even spannend.

Gruwelijke fout
Al met al was op de overwinning van Rolder Boys weinig af te dingen. Valthermond keek halverwege het eerste bedrijf al tegen een 2-0 achterstand aan. Een situatie die men vooral aan zichzelf te danken had. Na twaalf minuten was Danny Hingstman zijn bewaker Rick Schlimback te slim af en tien minuten later ging Stephan de Vries op gruwelijk wijze in de fout. De verdediger maaide langs de bal, waarmee hij Himen Mohammad vrije doorgang gaf: 2-0. Voor de thee had de schade nog groter kunnen zijn, maar Niels Stoffers zag zijn inzet voorlangs gaan.

Aansluitingstreffer
In het tweede bedrijf kwam Valthermond beter voor de dag en was het via Rick Schlimback dicht bij de aansluitingstreffer, maar doelman Arne Wilpshaar bleek de situatie meester. Doordat de blauw-witten vol op de aanval speelden kreeg de thuisploeg de nodige ruimte in de omschakeling, maar de voorwaartsen bleken weinig effectief: Lars Uineken miste een aantal kansen. Diezelfde Uineken scoorde in de slotfase wel, maar deze treffer werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Kort hierna maakte Edwin Drenth de aansluitingstreffer, maar meer dan dat zat er niet in voor Valthermond, dat nu derde staat.

Foto’s: Kees Rustenhoven