Alteveer en Pekelder Boys delen de punten na doelpuntenfestijn

Van mooi voetbal was geen moment sprake. Maar aan spektakel en doelpunten geen gebrek tijdens de derby tussen Alteveer en Pekelder Boys. Toen de kruitdampen waren opgetrokken konden beide teams één punt bijschrijven: 4-4. En dat was nu exact het resultaat waar niemand echt blij mee is: Pekelder Boys moet nog vrezen voor directe degradatie, Alteveer voelt de dreiging van de nacompetitie.

Productief
De wedstrijd was amper begonnen of Pekelder Boys nam al een voorsprong: Eric Burema was de maker van de treffer. Heel lang konden de bezoekers niet genieten van de openingsgoal, want amper vijf minuten later maakte Bryan Schenkel op aangeven van Rudy Wortelboer gelijk. Die gelijkmaker was voor de Boys weer het moment om ten aanval te trekken. Iets dat succes opleverde in de vorm van een treffer van Patrick Koster, die met een geweldige uithaal doelman Van Duuren kansloos liet. Al met al een productieve openingsfase.

Vrije trappen
Ook na dit eerste kwartier bleef het duel boeien, ondanks dat er niet zo vaak meer werd gescoord. Rudy Akpinar had geluk dat zijn overtreding niet met een rode kaart werd bestraft, waarna Alteveer doelman Van Duuren mocht danken voor zijn redding bij de toegekende vrije trap. Een vrije trap voor Alteveer zorgde na een half uur spelen voor de gelijkmaker: René Meems bracht de bal in, waarna Rudy Wortelboer voor de 2-2 tekende. Maar opnieuw nam Pekelder Boys een voorsprong: amper vijf minuten na de tweede gelijkmaker bracht Martin Schreuder de stand op 2-3.

Offensief Alteveer
In de tweede helft schroefde het team van Rik Udema het tempo op, met een aantal kansen tot gevolg: Ray den Boef werd net op tijd bijgehaald door een Pekelder verdediger en Ramon Jansen zag zelfs een treffer afgekeurd worden na het hinderen van doelman Veninga. Het offensief van Alteveer hield aan en leverde uiteindelijk ook een volgende gelijkmaker op: René Meems bediende Den Boef, die raak kopte. Met nog twintig minuten op de klok kwam de thuisploeg voor het eerst in de middag op voorsprong. Vanaf de strafschopstip mocht Meems aanleggen voor de 4-3.

Buitenkansje
Meems leek met deze benutte strafschop matchwinner te worden, maar diep in de blessuretijd kreeg Alteveer het deksel op de neus, toen Pekelder Boys ook vanaf elf meter mocht aanleggen. Willem Lammerts wist wel raad met het buitenkansje, waarmee hij de 4-4 eindstand op het scorebord zette. Als gezegd: een uitslag waar geen van de partijen echt gelukkig mee is.