Ongelukkige nederlaag voor Gieten

Gieten heeft het duel met directe concurrent Zwartemeer met het kleinst mogelijke verschil verloren. Maurice Heijne werd matchwinner door na een half uur spelen de enige treffer van de middag binnen te koppen. Door de nederlaag is Gieten weggezakt op de ranglijst en is het niet meer mogelijk om nog aanspraak te maken op een plaats in de nacompetitie.

Gemiste kansen
Bij Gieten keerden Jacco Martens en Jeremy Gall terug in de basis na het uitzitten van een wedstrijd schorsing. De thuisclub begon aardig aan het duel en kreeg enkele prima kansen. In de twaalfde minuut kreeg Arjen Warners een goede kopkans, maar hij raakte de bal verkeerd zodat deze rakelings over de lat vloog. In de twintigste minuut kapte Bas Alting zich fraai vrij, maar in het daaropvolgende duel met doelman Verschoor wist laatstgenoemde redding te brengen.

Kans, goal
Na een half uur spelen kregen de mannen uit Klazienaveen hun eerste kans en meteen was het raak. Een voorzet van de linkerkant van het veld werd ingekopt door spits Maurice Heijne: 0-1. Vlak voor rust nam Jarno Hoiting een dieptepass van Bas Alting op zijn pantoffel, maar de keeper kon vrij eenvoudig redding brengen.

Zesde plaats
Na rust ging Gieten op zoek naar de gelijkmaker, die zeer zeker verdiend zou zijn. Tot het eind van de wedstrijd had het publiek ook voortdurend het gevoel dat Gieten nog zou scoren, maar niets was minder waar. In de resterende wedstrijden zal Gieten, ondanks de afwezigheid van een aantal geschorste spelers, zich moeten richten op de strijd om de zesde plaats.