SETA heeft in een rechtstreekse ontmoeting met VVAK, concurrent in de strijd om plaats elf, een 1-3 nederlaag geleden. En hoewel er op de overwinning van de Drenten niet veel af te dingen was, hield SETA wel een nare smaak aan de wedstrijd over: zo werd de ploeg een strafschop onthouden en zag het een treffer afgekeurd worden.

Dosis strijdlust
In de openingsfase van het duel leek SETA niet doordrongen van het feit dat het VVAK kon passeren op de ranglijst. De ploeg begon slap aan de wedstrijd en kreeg al snel een tegentreffer te verwerken. Een treffer waar een fout op het middenveld aan vooraf ging en die SETA tot achtervolgen dwong. Met een extra dosis strijdlust en een kopbal van Willy Kral lukte dit, waardoor de ploegen weer in evenwicht kwamen. In het restant van de eerste helft werd het steeds verhitter binnen de lijnen. Oorzaak en gevolg liepen hierbij door elkaar: een in de ogen van SETA ongeldig doelpunt werd goedgekeurd en vier spelers kregen de gele kaart na overtredingen.

Snel vergeten
Na thee was VVAK aanvankelijk de betere ploeg: voetballend was het de bovenliggende partij, maar steeds was daar doelman Van der Werff of een SETA-verdediger om een grotere achterstand te voorkomen. In het laatste deel van de wedstrijd kwam SETA beter voor de dag, maar opnieuw vond het in de arbiter van de dag een extra opponent: een handsbal van een VVAK-speler werd niet bestraft en een doelpunt werd afgekeurd na een vermeende overtreding van Stefan Goelema. Tot overmaat van ramp werd het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Spelde genegeerd, waardoor VVAK de beslissende 1-3 op de borden kon zetten. Kortom: een zaterdag om snel te vergeten.