Stadskanaal nadert koploper: wel puntverlies

SC Stadskanaal heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap in 3C. Op bezoek bij laagvlieger Twedo kwamen de Knoalsters niet verder dan 0-0, waarmee zij wel voor de 14e keer op rij ongeslagen bleven. Een geluk voor de blauwhemden is dat koploper Asser Boys verloor, waardoor men wel een punt op hen inloopt. 

Overwicht Stadskanaal
Op het moeilijk bespeelbare veld in Nieuw-Amsterdam had Stadskanaal het overwicht, zonder noemenswaardige kansen te creëren. De grootste mogelijkheid was voor Hidde Jan Hidding, die na een voorzet van Robert Oosting de bal een halve meter naast de paal schoot. De middenvelder had hierbij beter kunnen kiezen voor een kopbal. Voor de rust werd er niet gescoord en dus moest het na de pauze gebeuren. 

Treffer afgekeurd
Ook in de tweede helft was Stadskanaal de betere. De ploeg van Rick Slor zat er kort op en de thuisploeg werd ver naar achteren gedrukt. De trainer bracht de twee spitsen Bidjoy Ramcharan en Tristan Rotman binnen de lijnen en zodoende ontstonden er enkele hachelijke momenten voor het doel van Twedo. Ramcharan kwam bij zijn eerste mogelijkheid direct tot scoren, echter werd deze treffer afgekeurd wegens buitenspel. 

Tweede periode
In de slotfase was Ramcharan nog dichtbij met een kopbal en werd een schot van Denny Feiken op knappe wijze gered op de doellijn. Gescoord werd er uiteindelijk niet en daarmee zal Twedo tevreden zijn geweest. Komende donderdag speelt Stadskanaal het inhaalduel tegen Bargeres en bij winst is de tweede periode een feit. Om 18.30 wordt er afgetrapt op het sportpark ‘Easy Fit’ in Emmen.

Foto’s: Stoffer Bakker

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten verpulverd Amicitia VMC

Gieten kende geen genade en won met dubbele cijfers van Amicitia VMC.

Musselkanaal zet goede reeks voort in Zweeloo

Musselkanaal lijkt momenteel in dezelfde flow te verkeren als twee seizoenen geleden. Destijds bleven ...

Mussel – SJS (0-1) krijgt opvallende wending

SJS stelde een niet-gerechtigde speler op tegen Mussel en dus zal de wedstrijd overnieuw ...