Buinen niet opgewassen tegen Valther Boys

Buinen heeft voor de derde week op rij een ruime nederlaag geleden. Afgelopen zondag bleek Valther Boys te sterk: 5-0. De geelhemden staan momenteel 12e, met zicht op plaats tien die momenteel bezet wordt door Zandpol. Komend speelt Buinen de Kanaalstreek-derby tegen EEC, wat een mooie mogelijkheid is om weer eens drie punten te pakken.

Goed georganiseerd
De thuisploeg speelde de eerste helft goed georganiseerd. Men beperkte zich tot vooral tot verdedigen, waardoor Valther Boys niet tot grote kansen kon komen. Zij hadden dan ook een standaardsituatie nodig om op voorsprong te komen. Vanuit een corner was het Nick Hulshof die scoorde, na een dekkingsfout bij Buinen: 0-1. Nog voor rust bepaalde Gert Jan Webers de tussenstand op 0-2.

Eigen doelpunt
In de tweede helft ontvouwde zich een open wedstrijd. Er waren kansen over en weer en namens Buinen raakte Marcel Vedder de lat. Vrij vlot hierna gooide Valther Boys de wedstrijd in het slot via Joram Muntinga die simpel de 0-3 kon scoren. In de slotfase tilden de gasten de stand nog naar 0-5 door een tweede treffer van Gert Jan Webers een eigen doelpunt van Rudie Pepping.