Nieuw Buinen kent goede generale voor bekerduel

Nieuw-Buinen heeft in het weekend voorafgaand aan de bekerkraker tegen Buitenpost een overwinning geboekt op GRC. In het eigen Buunerdrome wonnnen de oranjehemden met 2-0 van de Groningers, door doelpunten van Samad Faraouni en Arnoud Bentum. Hierdoor blijft de ploeg van Geert Oosterloo stevig staan op plaats twee met negen punten achterstand op koploper Achilles 1894. 

Voorzichtigheid geboden
Nieuw-Buinen zat voorafgaand aan dit duel in een wat mindere fase, wat onder andere te maken had met de afwezigheid van een aantal vaste waarden. Ook voor vandaag gold dit, want de gebroeders Hateboer, Gert Lukens en Roy Hooiveld waren niet beschikbaar. Daarentegen kon Oosterloo wel weer een beroep doen op Arnoud Bentum, die weer fit was. Het heenduel in Groningen ging Buunermond nog met 4-1 onderuit, dus voorzichtigheid was geboden. 

Hamming valt uit
GRC was voor rust de gevaarlijkste ploeg, met name via de broertjes Belghroub en topscorer Erwin Alt. Twee keer waren zij ook dicht bij de openingstreffer, maar deze bleef vooralsnog uit. Aan de andere kant was Bentum gevaarlijk. Zijn inzet werd gered door keeper Gerard van Nieff. Tegenvaller voor Nieuw-Buinen was het uitvallen van de belangrijke Robert Hamming. Hij werd vervangen door Samad Faraouni, die na rust van grote waarde zou blijken.

Samad Faraouni juicht na het scoren van de 1-0 (Foto: Nieuw-Buinen)

Mooie curve
Vlak na de thee moest ook Wessel Koomans het verlaten. Hij werd vervangen door Robert Tieks, die weer fit was na een kijkoperatie aan de knie. De wedstrijd was behoorlijk in evenwicht, totdat Fahim Bellgroub de rode kaart kreeg na het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Nieuw-Buinen na hierna het initiatief over, hetgeen resulteerde in de openingstreffer door Faraouni. ‘Sammi’ schoot de bal vanuit een vrije trap met een mooie curve in de kruising: 1-0.

Zichtbaar tekort
GRC probeerde het hierna wel, maar met tien man kwamen zij zichtbaar tekort. De thuisploeg maakte hier gebruik van, door na bijna 80 minuten spelen de marge te vergroten. Aanvoerder Gerry Snip stuurde Bentum de diepte in en vervolgens schoot de snelle aanvaller de 2-0 in de verre hoek. In de slotfase had keeper Robert Smit nog een fantastische redding in petto en kwam Tieks na een goede actie niet tot scoren. 

Goede generale
Zo beleefde Nieuw-Buinen een goede generale richting de kwartfinale in de beker tegen Buitenpost. Aanstaande zaterdag wordt dit duel gespeeld op sportpark Buunerdrome (aftrap 17.00 uur). De winnaar plaatst zich voor de eerste ronde van de landelijke KNVB beker in het volgende seizoen.

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS wint moeizaam van Nieuw-Balinge

SJS het had opnieuw lastig met Nieuw-Balinge, maar trok dit keer wel de overwinning ...

Ongeslagen SPW veroordeeld tot nacompetitie

SPW heeft een uitstekend seizoen afgesloten met een overwinning op Wedde. De Knoalsters behielden ...

Gieten zet ook Zwartemeer aan de kant

Gieten speelde in de vierde competitieronde een thuiswedstrijd tegen Zwartemeer. De rood-witten herstelden zich ...