Sten Vos wil de kortste route naar de tweede klasse

Na een stroeve start van het seizoen heeft SC Stadskanaal al geruime tijd de wind in de zeilen. Door een ongeslagen reeks van veertien wedstrijden staan de blauwhemden er nu uitstekend voor: het kampioenschap in de derde klasse C is nog binnen bereik en vanavond al kan een plaatsje in de nacompetitie worden afgedwongen. Aanvaller Sten Vos is ervan overtuigd dit gaat gebeuren, maar heeft niet echt zin in een omweg: “Een periodetitel is mooi, maar het kampioenschap is onze echte doelstelling!”

Lastige opgave
Om vanavond al zeker te zijn van deelname aan de nacompetitie, moeten de Knoalsters afrekenen met laagvlieger Bargeres. Maar volgens Vos is er geen ruimte voor onderschatting: “Afgelopen zondag troffen we in Twedo ook een laagvlieger. Het slechte veld en de spelopvatting van Twedo maakten het erg lastig.” En omdat Bargeres niet veel kansen op overleving heeft, verwacht de aanvaller eenzelfde wedstrijd. Daarnaast denkt hij dat er wellicht bijzondere krachten vrijkomen bij de Emmenaren: “De wedstrijd staat in het teken van het herdenken van clubman Vincent van der Laan, dus voor hem zullen ze dolgraag die punten in eigen huis willen houden.”

Sten Vos in kenmerkende pose… (foto: Stoffer Bakker)

Groot legioen
Stadskanaal weet zich in de cruciale wedstrijd gesteund door een legioen van formaat, want niet minder dan twee supportersbussen reizen af naar Emmen: “Dat is wel fantastisch om te horen hoor! Een inhaalwedstrijd op donderdagavond en dan zoveel familie, jeugdspelers en andere vaste supporters langs de lijn.” Uiteraard wil de speersnelle Vos deze supporters geven waarvoor ze in de bus stappen en heeft er alle vertrouwen in dat de lange ongeslagen reeks verlengd wordt: “Het liefst blijven we tot en met 14 mei winnen, want dat zou normaal gesproken betekenen dat we kampioen worden. Grijpen we naast de titel, dan moeten we in ieder geval iets hebben om op terug te vallen.”

Dichtbij
Maar de voorkeur van Vos, die dit seizoen al goed is voor acht doelpunten, voor directe promotie is een logische. Want vorig seizoen greep Stadskanaal in de nacompetitie (tegen Forward, red.) naast promotie: “Ik zie weinig verschillen tussen beide jaargangen. We hadden nu een moeizame start, maar we zijn gaan beseffen dat we kans én recht hebben op de titel. Dat zou voor mij de tweede zijn met Knoal: ik kan niet wachten! Helemaal niet nu we zo dichtbij zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Grieto Korthuis: “GKC gaat natuurlijk wel van Eext winnen.”

Grieto Korthuis denkt dat GKC nog wel een paar plaatsen omhoog kan op de ...

Chiel Boeser is trots op de mensen van EEC

Eén van de verrassingen in de Kanaalstreek van het afgelopen seizoen was EEC. De ...