Strafschoppen beëindigen bekerdroom Nieuw Buinen

Nieuw Buinen is er niet in geslaagd om Buitenpost te verslaan in de strijd om een plaats in de halve finale van het noordelijke bekertoernooi. Behalve uitschakeling in het districtstoernooi betekende de nederlaag ook dat de oranjehemden volgend seizoen niet in het landelijke bekertoernooi zullen uitkomen. Nieuw Buinen was wel erg dichtbij deze historische gebeurtenis: Buitenpost won na het nemen van strafschoppen.

Leeg doel
In de eerste helft ontliepen beide eersteklassers elkaar weinig, maar waren het de Friezen die als eerste gevaarlijk werden: Jorrit Terpstra tikte de bal na bijna twintig minuten spelen over de lat. Voor het andere doel was Nick Berends gevaarlijk, maar de Buunermonder kopte de bal rakelings naast. Na een half uur spelen voorkwam goalie Brian de Jonge met een prachtige reflex dat Rob Dijkstra tot scoren kwam. De beste kans in het eerste bedrijf was echter voor Nieuw Buinen: Arnoud Bentum onderschepte een terugspeelbal, maar de hierop volgende voorzet werd door Koen Hateboer voor een leeg doel gemist.

Veerkrachtig Nieuw Buinen
Na de thee kreeg Bentum zelf een kans, maar na voorbereidend werk van Hateboer wist de aanvaller oog in oog met doelman Van der Laan niet te scoren. Naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten aan beide kanten weg en werd Buitenpost de bovenliggende partij. Attent handelen van De Jonge behoedden de thuisploeg nog voor een achterstand. Nog, want uiteindelijk betekende een inzet van Wim de Vries de 0-1. Nieuw Buinen toonde echter veerkracht en in de absolute slotfase bracht Robert Tieks beide ploegen met het hoofd weer in evenwicht. Na deze 1-1 werd direct overgegaan tot het nemen van strafschoppen.

Strafschoppen
In deze serie trok Nieuw Buinen vervolgens aan het kortste eind: Koen Hateboer en Nick Berends wisten hun strafschop niet te benutten. De Friezen deden dit een stuk beter en scoorden alle elfmeters die ze mochten nemen, waardoor de serie in 0-3 eindigde. Een bittere pil voor de oranjehemden die ongetwijfeld al hadden gedroomd over het ontvangen bijvoorbeeld Ajax of Feyenoord op sportpark ‘Buunerdrome’.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde lijdt zure nederlaag tegen MOVV

Westerwolde kwam op voorsprong tegen MOVV, maar verloor uiteindelijk wel.

SPW verliest nipt van Heiligerlee

SPW kreeg voldoende kansen tegen Heiligerlee, maar verloor uiteindelijk nipt.

Borger niet langs defensief Hoogeveen

‘De bus parkeren’. Naar verluid werd deze uitdrukking in de voetballerij in 2004 geïntroduceerd ...