Alteveer verschaft zichzelf lucht

Alteveer heeft in een matig duel laagvlieger WEO met het kleinst mogelijke verschil verslagen. Maar alles wat de zwart-gelen een warm hart toedraagt zal maling hebben aan dit kleine verschil: door de drie punten heeft de ploeg van Rik Udema zichzelf lucht verschaft in de strijd om lijfsbehoud. Een strijd die overigens nog wel in volle gang is. 

Onschadelijk gemaakt
Vanaf het eerste fluitsignaal probeerden de bezoekers uit Woldendorp druk te zetten op de zwart-gele formatie. Het lukte de defensie van Alteveer echter om alle gevaarlijke situaties onschadelijk te maken. Omdat WEO in de beginfase de meer aanvallende ploeg was, duurde het tot de twintigste minuut voordat Bryan Schenkel het eerste gevaar stichtte voor de thuisploeg.

Bovenhoek
Kort na zijn eerste kans kreeg Schenkel een volgende mogelijkheid om de score te openen, maar de kopbal na een hoge bal van René Meems werd door de doelman van WEO uit de bovenhoek geranseld. Alteveer nam het initiatief langzaam maar zeker over, maar doordat het te vaak en te snel de lange bal verkoos, werden er geen grote kansen gecreëerd.

Attente Den Boef
In de tweede helft ging Alteveer nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer en deze kwam er al vrij snel: de eerste goede aanval werd afgerond door Ray den Boef, die een rebound na een kopbal van Rudy Wortelboer benutte. Vervolgens dacht Alteveer recht te hebben op een strafschop, maar de claim werd door de arbiter van dienst van tafel geveegd.

Lat en naast
Omdat de ploeg van Rik Udema verzuimde om de voorsprong te vergroten, moest het op haar hoede zijn voor uitvallen en pogingen uit standaardsituaties van WEO. De enkele keren dat er gevaar dreigde, liet Sander van Duuren zich van zijn beste kant zien: hij hield zijn doel schoon. In de laatste fase van de wedstrijd waren invallers Roy de Wijk en Rudy Akpinar dichtbij treffers (lat en naast), maar werd er niet meer gescoord, waardoor de goal van Den Boef de beslissing bracht.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV blijft door winst in het spoor van concurrentie

Na de 2-2 van vorige week tegen nummer twee Noordster, wist TEVV afgelopen weekend ...

Mussel wint in extremis bij Veendam 1894

Mussel heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. ...