Gehavend Gasselternijveen wint in Eext

Gasselternijveen heeft in de tweede onderlinge ontmoeting met Eext het verlies uit de eerste wedstrijd ongedaan gemaakt. Het was voor trainer Roeland Deuring puzzelen om een elftal op de been te brengen: de Nieveensters misten acht spelers, waardoor veteranen Roelof Heuten, Mark Salomons en trainer Deuring op enig moment binnen de lijnen stonden. Een goed resultaat bleek evenwel goed mogelijk: 1-2.

Jong en oud
Behalve op de oudgedienden deed Gasselternijveen ook een beroep op haar jonge talenten: Siem Salomons (B-junior) kwam na een kwartier spelen de geblesseerde Frank Pals aflossen. Neefje Tristan Salomons (ook B’er) kreeg zelfs een basisplaats van Deuring. Op het moment dat Pals het veld verliet, stond zijn ploeg al op voorsprong: Mark Salomons kopte uit een corner raak voor de 0-1. Door een onoplettendheid aan de kant van de bezoekers kon Stefan Moek halverwege de eerste helft echter de gelijkmaker aantekenen. Met deze 1-1 werd de rust bereikt.

Debuterende trainer
Na de thee kwam Gasselternijveen goed uit de kleedkamers. De defensie van de bezoekers maakte de spaarzame aanvallen van Eext onschadelijk. Zelf maakten de roodhemden één treffer in het tweede bedrijf: Mart Koops kopte de bal goed binnen, na een voorzet van Mark Salomons, die dus zijn stempel op de wedstrijd drukte. Eext probeerde de gelijkmaker nog wel te forceren, maar kwam er niet meer aan te pas. In de laatste tien minuten liet trainer Roeland Deuring zichzelf zijn seizoensdebuut maken in zijn eigen elftal: op de eindstand had het geen invloed.