Sellingen blijft vierdeklasser na remise

Afgelopen donderdag speelde Sellingen zich theoretisch veilig. In de wedstrijd tegen het hoog geklasseerde Protos deden de zwart-gelen daar een schepje bovenop: de remise die het behaalde is voldoende om zeker te zijn van lijfsbehoud. De promovendus van vorig seizoen zal dus ook na de komende zomerstop vierdeklasser zijn. Een prestatie van formaat.

Conditioneel
Trainer Scholtens had rekening gehouden met een nederlaag: “Protos staat natuurlijk niet voor niets derde. Maar gezien de ontwikkelingen van de afgelopen maanden ben ik niet volledig verrast door het punt dat we hier behalen.” Scholtens nam de ploeg in de loop van het seizoen onder zijn hoede, toen handhaving nog verre van zeker was. De ploeg werd conditioneel sterker gemaakt, waardoor ook de resultaten kwamen.

Kat en muis
De wedstrijd tegen Protos beloofde een spel van kat en muis te worden, waarbij de bezoekende ploeg het betere spel zou hebben en Sellingen door hard te werken de schade zou beperken. In de eerste helft was dit ook het geval en nadat er in de eerste fase niet veel kansen werden gecreëerd, dwongen de blauwhemden vanaf de twintigste minuut wel een paar grote kansen af. Uiteindelijk leverde een foutieve inspeelbal op het middenveld de 0-1 op: Michel Overweg was de maker.

Onverzettelijk
Ook na de thee had Sellingen het zwaar te verduren en moest het als team keihard werken om de wedstrijd niet te verliezen. De onverzettelijkheid van de zwart-gelen en het uitblijven van extra goals zorgde ervoor dat Protos bij vlagen moedeloos leek te worden. De muur van Sellingen hield stand, hoewel het geluk had dat er in de tweede helft twee goals van Protos werden geannuleerd.

Veilige haven
Het zat de thuisploeg dus niet tegen, waardoor Sellingen in de laatste tien minuten zelfs aan aanvallen ging denken. Bij standaardsituaties gingen meerdere leden van de luchtmacht mee naar voren. Uiteindelijk werd de dadendrang van de Sellingers beloond: Ben Bos mocht vanaf de strafschopstip de gelijkmaker tegen de touwen schieten. En daarmee Sellingen in veilige haven loodsen.