Harris Huizingh stopt als trainer

Harris Huizingh heeft het bestuur van Valthermond laten weten dat hij zijn trainerscarrière aan het einde van dit seizoen zal beëindigen. In november kwamen de Mondkers en Huizingh nog tot een overeenstemming om de succesvolle samenwerking met een jaar te verlengen, maar de Ter Apeler oefenmeester ziet daar om persoonlijke redenen nu toch vanaf.

Nieuwe baan
“In november was ik nog vol enthousiasme om nog een jaar trainer te zijn,” reageert Huizingh, “maar inmiddels heb ik een andere baan waar ik erg druk mee ben. Ik merk aan mijzelf dat het mij steeds meer moeite kost om de energie op te brengen die de club en de spelersgroep verdienen. Voetbal moet ontspanning zijn, en het voelt voor mij nu meer als werk. Daarom is het denk ik beter om na dit seizoen te stoppen in plaats van  door te gaan en er in de voorbereiding achter te komen dat het niet meer gaat.”

Harris Huizingh… (foto: NU.nl)

Mooiste club
Het verrassende besluit van Huizingh heeft naar eigen zeggen niets met de club te maken: “Valthermond is de mooiste club waar ik gewerkt heb. Een club ook met toekomst, met de nieuwe accommodatie die bijna klaar is en talenten die op het punt staan om door te breken. Ik heb altijd gezegd dat ik tot mijn vijftigste trainer wilde zijn en dat het dan mooi geweest was. Dat heb ik dan met vijf jaar weten te verlengen. Uiteraard gaan we nog wel met zijn allen dit seizoen goed afsluiten.” Na de overwinning op Raptim doen de Mondkers weer volop mee om de prijzen. Afscheid nemen met een promotie zou volgens Huizingh prachtig zijn.

Koppen bij elkaar
Voor Valthermond kwam het besluit van Huizingh als een complete verrassing, aldus voorzitter Henk Smid: “Wij vinden het besluit van Harris ontzettend jammer, want Harris paste precies bij Valthermond. Wij respecteren echter de beslissing die Harris genomen heeft. Het welzijn van personen gaat voor voetbal. Wij zullen deze week de koppen bij elkaar steken om te zien hoe wij het in gaan vullen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TransferTalk: Knoalster naar Gieten

Nadat derdeklasser Gieten onlangs te horen kreeg dat het afscheid moet nemen van topschutter ...

De romantiek van het amateurvoetbal

De redactie van FC Kanaalstreek doet haar best om zoveel mogelijk om zich heen ...

Gouden Bal een prooi voor Onstwedder Boys

Na een jaar afwezigheid is hij weer terug in de Kanaalstreek: de Gouden Bal ...