Titan en DSZ ’16 houden elkaar in evenwicht

Eerder deze week (dinsdagavond) gingen de beloften van Titan op bezoek bij de beloften van DSZ ’16. Waar de ploeg uit Zuidlaren in Nieuw-Weerdinge nog aan het langste eind trok, waren het ditmaal de Nieuw-Weerdingers die met de overwinning aan de haal gingen, al waren hier wel strafschoppen voor nodig.

Titan de betere
Beide ploegen traden aan met veel spelers van het vlaggenschip van de vereniging. Dit was ook terug te zien in het vertoonde spel. Titan was de betere ploeg gedurende de eerste helft en creëerde ook legio kansen. Deze kansen werden jammerlijk genoeg niet tot doelpunt gepromoveerd. Dit ging de gastheren een stuk beter af. De thuisploeg kreeg na een half uur spelen een corner en deze werd voor de eerste paal weg keurig in de verre hoek gekopt. Titan bleef het restant van de eerste helft domineren en kwam dan ook voor de thee nog langszij. Een voorzet van Remco Moorman werd door een verdediger met de hand beroerd waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Jos Smidt faalde niet vanaf 11 meter: 1-1.

Intikker Luiten
In de rust werden er vier wissels toegepast aan Titan-kant. Jos Smidt, Harm-Jan Moesker, Jelmer Deuling en Dennie Meijers bleven in de kleedkamer achter. Hiervoor kwamen Remon Poede, Arjan Luiten, Dylon Meijeringh en Tom Smidt in de plaats. Binnen tien minuten spelen namen de gasten de leiding. Een lange bal kwam bij Rick Hendriks, die zijn voorzet bij de tweede paal ingetikt zag worden door Arjan Luiten. De tweede helft was Titan niet meer zo dominant als in de eerste helft en ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Titan bracht vervolgens Niels Neef binnen de lijnen en voor hem moest Nick Katoen het veld verlaten.

Vrij uithalen
DSZ ’16 kwam een kwartier voor tijd weer op gelijke hoogte. Titan kreeg de bal niet goed weg, waardoor een aanvaller van de thuisploeg vrij kon uithalen vanaf de rand van de zestien. Dit bleek tevens de eindstand. Doordat er bepaald is door de organisatie van de Noordlease Heigrocup dat er een winnaar moet komen, volgden strafschoppen. Deze namen de gasten beter waardoor de rood-witten als winnaar uit de bus kwamen: 6-7.