Vechtmachine Pekelder Boys langs HSC

De spelers van Pekelder Boys hebben zich in een roerige tijd van hun beste kant laten zien. Na het plotselinge vertrek van trainer Hiske de Vries werd afgelopen zondag een punt behaald tegen Engelbert. In de inhaalwedstrijd tegen het hoog geklasseerde HSC (vierde, red.) deden de rood-witten het nog beter: op karakter werd de ploeg uit Sappemeer met 2-0 verslagen.

Lammerts in twee keer
Jos Wortelboer en Herman Tieck, de mannen die op dit moment de leiding hebben over de vierdeklasser, stuurden tegen de koploper in de strijd om de derde periodetitel een formatie de wei in die het vooral van teamspirit moest hebben. Met Robbert Zuur sinds enige tijd weer onder de lat speelden Pekelder Boys en HSC een wedstrijd waarin maar weinig kansen werden gecreëerd. Hoewel HSC de betere ploeg was, wist het niet te scoren: de dosis inzet die de rood-witten tegenover het voetballend vernuft zetten was voldoende om dit te voorkomen. Sterker, op slag van rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Aanvoerder Willem Lammerts kopte een hoekschop eerst nog tegen de lat, maar wist de rebound van zijn eigen inzet wel tegen de touwen te werken: 1-0.

Uit het niets
Na de thee ging HSC op jacht naar de gelijkmaker, maar nadat de rood-witten het hete eerste kwartier na rust hadden overleefd, groeide het vertrouwen in de goede afloop. Zeker toen Koos Kuiper feitelijk uit het niets de tweede Pekelder treffer van de avond maakte: na een dieptepass van Ronald Franssens ging de aanvalsleider alleen op de goalie van HSC af, waarna hij beheerst scoorde. Pas in de slotfase wist HSC nog een aantal kansen af te dwingen, maar even zo vaak vonden zij doelman Zuur op hun weg. De overwinning leverde Pekelder Boys drie dure punten op in de strijd tegen rechtstreekse degradatie, want het spelen van nacompetitie lijkt onontkoombaar.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Duur puntverlies voor Mussel

Mussel speelde de laatste wedstrijd van het jaar 2015 thuis tegen Nieuw Balinge. Beide ...

Gasselternijveen wint topper in extremis van Schoonebeek

Gasselternijveen maakte een achterstand ongedaan tegen Schoonebeek en won uiteindelijk in de slotminuten.